Wednesday, October 7, 2009

Vacancies open for passionate staff

Visst är det kul när man går in i en butik och börjar prata med personalen som visar sig vara sakkunning, brinner för ämnet i fråga och presenterar produkterna för att informera kunden och inte nödvändigtvis enbart för att sälja. Lite av den känslan fick jag igår på Intersport. Skulle egentligen inte köpa just nu utan var mer inne på att kolla runt lite och reka marknaden. Nya dojjor är jag ju som bekant inne på, men köpet får bli i Sydney (det är både billigare och finns ett större utbud där). Hur som helst, detta informerade jag personen i fråga om, men trots det så visade han runt och pratade säkert 30 min om olika skor och vad jag kunde tänkas behöva. Nu vet jag tex vad skillnaden är mellan materialet i en dömpad sko, hur materialet studsar där (inte alls m.a.o) i jämförelse med ett studsigt material i början av skon - Adidas använder sig mycket av den uppdelningen. Asics använder sig av en slags gele som känns ganska skum i handen men det är ju som bekant i skon och inte i handen den hamnar i slutändan. Väldigt intressant!

Annat nämnvärt var att jag fastnade mest för Asics Cumulus, sedan kändes Adidas Adistar Ride också väldigt bekväma. I vanliga fall drar jag storlek 39 men den här gången tror jag nästan att jag ska testa med en storlek 40 bara för att vara säker. Den kändes ändå inte för stor.

Nämnbart nummer 2 är också att det förmodligen bara är i Sverige man kan gå in i en butik och få den här typen av service utan att förväntas handla. Här jämför jag framförallt med Australien och England där butikspersonalen oftast går på provision och är således lite mer "på" att sälja även om det inte nödvändigtvis är det bästa för kunden.

2 comments:

Staffan said...

Intressant, Stadium och Intersport brukar ju utmärka sig genom; 1. Dåligt sortiment och 2. Okunnig personal, men det finns vissa undantag har jag märkt.

Jag gillar både Asics och Adidas. Adidas har inte så många modeller men de få de har är riktigt bra tycker jag. Jämför t ex 2140 med Adidas Supernova Sequence. Min Asics-favorit är annars DS Trainer som är lite lättare och erbjuder lite mindre pronation än 2140. Annars är jag sugen på lättare skor och kommer nog köpa ett par Brooks ST4 när jag slutat vela, se länk, hur coola som helst. Lätta men ändå med visst pronationsstöd och dämpning:

http://www.mudsweatandtears.co.uk/2009/03/24/shoe-review-brooks-racer-st4/

Petra said...

Staffan - ja, det ryktet kan nog vara sant om Intersport generellt sett fast tack o lov ar det inte alla butiker och all personal som faller i den kategorin! (och da blir man ju dessutom positivt overraskad vilket dessutom ger lite extra plus-effekt!)

Tack for tipsen dessutom - ska kolla in dessa!