Thursday, October 1, 2009

Frostigt pass

Japp, nu närmar sig vintern med stormsteg! Idag kl. 10 när jag gav mig ut låg det ett rejält lager frost på gräsmattan. Fint men kallt! Fast med dubbla lager runt kroppen, en mössa och ett par fleecevantar kändes det inte alls speciellt kallt när man väl började springa. Här kan man ju konstatera återigen att klädernas funktion gör HELA skillnaden. Hade jag haft en dålig mössa (eller ingen mössa alls) hade jag inte kunnat njuta av passet, och likaså med vantarna och resterande utstyrsel. Idag sprang jag i Björn Daehlie-skidoverallen som fungerar utmärkt som löparuniform i kallt klimat.

Dagens bana; inte speciellt annorlunda än förra gången. Började med en runda i elljusspåret (2.5 km), sedan ner mot Vågsnäs och båthamnen (x3), en kort paus, och så uppför Bondegatan igen och runt Jakthornet.

Distans: 10.03 km
Tid: 54:33
Snittempo: 5.26
Snittpuls: 164 bpm

3 comments:

Anonymous said...

Hej Petra
Jag har följt din blogg här ett tag, fin & Intressant!
Du verkar ha kommit in i löpningen och dess begär: Begäret kanske inte alltid är för att gå ner i vikt, utan att hitta glädjen i det hela.
Jag springer ju också en hel del mer dock samma distans och sträcka. Det brukar bli en runda efter Gålnäs stranden och sedan bryggeri udden i Självad osv. Så det bli 10,3 km. Lite tråkigt samma sträcka, men samtidigt så vet jag hur långt det är och vilket tempo som hålls osv.
Så det är lite bekvämlighet i det hela oickså. Nu när det närmar sig vintern så brukar jag flytta in .. d.v.s på gymet, där är det lättare att variera distans och tempo.
Sedan när det blir dax att ta ut längdskidorna då är mitt liv på topp...... Vitsnö, - 5 och stålande sol...
Det var synd att vi inte hann ses
:-(
Sköt om dig /Kram Åsa

Anna said...

Jag kunde riktigt känna kylan men på något knasigt sätt så är det den bästa perioden som kommer nu. Jag älskar träna i kylan och det gör inte så mycket när man har bra kläder på sig. Dessutom är det lite folktomt ute när man springer och det gillar jag.

Petra said...

Åsa (Är det möjligtvis ÅSA Lundstedt?) - tack, kul att du gillar bloggen!

Anna - eller hur! tycker också att det är riktigt skönt att springa i kyla, så länge det inte regnar...