Wednesday, August 19, 2009

Mission Impossible: Löpartoppar & Skumpprov

Bland det varsta jag vet ar klader som sags vara "speciellt framtagna" for en speciell sport och sa fyller de inte funktionen for fem ore. Ta det har med lopartoppar tex - att det ska vara sa j*la svart att fa fram en BRA stodjande bh som sitter i toppen? Jag vet inte hur manga "lopartoppar" jag har och anda star man dar varje gang och tar pa sig en separat sport-bh under for att den inbyggda liksom inte...funkar. Och nu ar jag anda inte speciellt tungt utrustad framtill sa det vete tusan hur det ar tankt att det ska funka egentligen.

Pa sistone har jag lagt ner liter mer moda pa att hitta ratt typ av traningsplagg - framfor allt toppar. Ofta blir det att man far hoppa omkring i provhytten ett tag for att se till att den klarar skumpprovet. Har i Australien finns det massor av riktigt daliga marken som nastan borde forbjudas pa marknaden (hade plus-Sverker varit har hade han slangt dem i soptunnan pa en gang!), men det finns en del bra ocksa - Skins tex ar speciellt for atleter och deras produkter haller vad de lovar. Kladerna ar superskona och funktionella - stodjande och i material som andas, varmer i kyla och haller en torr i regn, och klibbar inte nar man ar som mest svettig. Sommarna ar dubbelsydda och vanda utat sa det ar ingen risk for obehaliga skavsar tex. Dessutom ar de solskyddande vilket saklart ar en viktigt aspekt i Australien. Lululemon ar ett annat marke (Kanadensiskt visserligen men jag har aldrig hittat det forran nu) - aterigen, superskona produkter och topparna framforallt ar fantastiskt skona med inbyggt stod som funkar. Men visst ar det tragiskt att man ska bli beskviken pa etablerade sportmarken vars klader inte fyller syftet? Ibland undrar man vem som designat plagget egentligen - det kan ju knappast vara en person som har nagot med sporten att gora. Jag menar, hur svart kan det vara?

Nar jag aker hem till Svedala i september-oktober ar prioriteringen att se till att kramas sa mycket som mojligt med familjen. Men sedan vill jag saklart ta en svang till sportbutikerna och kolla in utbudet dar!

3 comments:

Löpning & Livet said...

Ja, att de aldrig lär sig!! De flesta sportbhar är svindyra och jättekassa. De dyrka kanske iofs är snäppet bättre än de billiga men inte mycket.. numer har jag givit upp och köper alltid billiga ändå och sen har jag 2st på mig isället. De kan funka bra till cykling och annan träning så då kalrar jag mig med en, men när jag springer vägrar jag ha bara en. Jag har inte extremstor bröst direkt (kanske lite större än genomsnittet bara) men man vill ju att de ska sitta stenhårt fast, heslt ska det inte röra sig alls :)

Anna said...

Jag är så trött på utbudet av träningskläderna. Allt ser likadant ut och det är så tråkiga färger. Dessutom är dett alltid så dyrt! Det borde ju vara större utbud där du bor än i lilla Sverige!

Petra said...

Andrea - irriterar mig pa det ocksa! Jag foredrar ocksa ett helt stenhart grepp runt bysten och jag misstanker att de flesta tjejer (lopare) nog ocksa gor det!

Anna - jag blir besviken bade nar jag ar har i Australien och hemma i Sverige - det tycks inte finnas ett speciellt bra utbud nagonstans. Ett generellt sportutbud finns det men BRA lopartoppar far man leta efter...