Saturday, August 22, 2009

Lördagsnöje - 12.5km med etapper

Blev en lite langre runda idag med lite annat upplagg. Uppjogg mot Federation Road, val i parken la jag mig pa ett snittempo pa 4.58 som kandes forvanansvart bra. Efter en hel runda i parken stannade jag och tog en paus i tva minuter, sedan pa med nasta etapp pa snitt 5.10-tempo (och samma runda i parken). Stannade en sista gang i 2 minuter vid ingangen till parken innan det var dags att ge sig ivag hemat och pa etapp tre. Totalt 12.50 km och en lang stretch efterat - supernice. Ska definitivt avverka fler sanahar "etapprundor" (om det nu kallas det?). Men nu blir det ut i solen for att dejta en kompis! Mjukglass skulle sitta fint.

3 comments:

Snorkkis said...

Etapprundor låter som ett bra namn; tror också det kan kallas träskelintervaller (ifall du höll dig precis under mjölksyretröskeln). Väldigt bra tempo har du i alla fall! Var det i den parken som halv-maran går?

Anna said...

Bästa träningen för uthålligheten. Bra jobbat. Det är skönt att dela upp löpningen, stanna, samla kraft för att sen fortsätta.

Petra said...

Snorkfroken - Ah, ok sa det ar troskelintervaller det kallas! Jag holl mig pa en niva som kandes 'jobbig' men precis under mjolksyranivan sa det kan nog stamma i sadana fall... och ja - det ar samma park dar halvmaran ska ga sa det kanns bra att trana i samma terrang! Tack for forklaringen!

Anna - visst kanns det bra att kunna ta igen sig lite med kortare pauser. Och en annan sak som ar bra; nar man delar upp en loprunda sa har far man dessutom battre koll pa snittempon i olika lagen (mellan 3-6km, mellan 6-9km...osv). Aven om man kan se det pa klockan och analysen sedan sa blir det ju lite annorlunda att se det per intervall.