Sunday, May 9, 2010

Veckans Träning

Forsta veckan in i marathonprogrammet och det blev valdigt lite som foljdes enligt punkt och pricka. Att det ska vara sa svart att disciplinera sig sjalv till ett strukturerat program?! Hmm, jag antar att det bara ar att bita i det sura applet och inse att livet - jobb, fritid , helg och vardag - inte alltid stammer overrrens med ett traningsprogram pa papper.

Hur som helst. 3 pass varierande lopning plus styrketraning stod pa agendan. I sjalva verket blev det 2 langpass samt cykling (och ett bra styrketraningspass fick jag ocksa ihop), totalt 35,5 km lopning. Med tanke pa att jag anda kom upp i den rekommenderade veckodistansen kanner jag mig anda nojd - det ar val mest att jag inte foljde strukturen som stor mig...

En valdigt positiv reflektion, a andra sidan, ar att efter dagens tvamilare sa kanner jag mig piggare an nagonsin; benen svararde galant hela vagen och jag kande mig pigg och stark och hade massor av krafter kvar. Harligt att ha en san kansla nu bara en vecka innan Sydney Half marathon.

Annars vill jag passa pa att gratulera alla som gjorde finfina prestationer pa Kungsholmen Runt i helgen - roligt att lasa om loppet/loppen och alla reflektioner!!

Mandag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: cykling 32 km + styrka
Torsdag: lopning 15,5 km, 5.31 min/km
Fredag: vila
Lordag: vila
Sondag: lopning 20 km, 5.27 min/km

3 comments:

Anna said...

Bra löppass och bra tid på 20k. Kul att benen knns så bra.

Daniel said...

Känner igen det där med ett strukturerat program. Man får lätt dåligt samvete när man inte kan följa det fullt ut.
Efter vad jag sett och hört så är det väl ingen som lyckas med det. Jobb, sjukdomar, socialt liv och annat måste ju också finnas ;)
Själv har jag försökt att se mitt mara-program som "ryggraden" i min träning. Jag valde också ett lite tuffare program än tiden jag siktar på för att få det lite mer avslappnat. Alltså att jag inte behöver bli stressad om jag inte följer det fullt ut för jag vet att jag har marginal, du fattar nog ;)
Vet inte om det är stor skillnad mellan 4:00 och 3:30 programmet men du skulle ju kunna snegla lite på 3:30 ;)
Härligt med så pigga ben!!!

Petra said...

Anna - ja, det ar en skon kansla nar man kanner sig latt och ostoppbar! Man far hoppas kanslan haller i sig till nasta helg!:) Skickar en massa kramar till dig - det later som du ar mitt uppe i lite trakigheter. Kramkram och hoppas det vander!!

Daniel - visst ar det sa, man inbillar sig ocksa att det ska gora sa mycket i slutandan om man inte tranar enligt programmet, att det inte ska ga lika bra eller sa... Man far forsoka sa helheten och att det inte alltid funkar att lagga om sitt liv. I mitt fall ar det mycket att jobbet tar for stor plats, man kommer hem sent och hinner inte trana (sa ar det nog for de flesta tror jag). Men som du sager, om man ser programmet som ryggraden for sin traning sa kanske man blir mindre stressad nar man inte haller sig till det.

Ja, pigga ben ar en harlig kansla!