Tuesday, December 15, 2009

Morgonstund

Tidig uppstigning kraver en viss disciplin aven om jag ar lite mer av en morgonmanniska och gillar det har med en tidig stund for mig sjalv pa morgonen. Det blev ett morgonpass i morse. Jag vet inte om jag kan utnamna det har for "min nya vardagsrutin" hadanefter eftersom det kraver sa himla mycket mer tid pa morgonen nar man jobbar. Men jag ska verkligen anstranga mig till att forsoka kora atminsone nagra pass per vecka. For visst ar det nagot magiskt med att kliva ut tidigt pa morgonen nar himlen ar latt rosafargad, och det ar bara du, thai chi-utovarna och tystnaden (ja, sa tyst det gar att bli i en stad kl. 6.30 pa morgonen...). Pa graset finns lite dagg kvar och luften ar sot och frisk. Helt underbart och ett helt fantastiskt satt att starta dagen enligt min mening!

Det blev 6 km (5.09 min/km) i parken precis utanfor vart hus, vilket ar Redfern park. Springer man utanfor hela parken och rugby-arenan som ligger bredvid sa blir det en runda pa 850 meter vilket ger ett ultimat traningsforhallande till kortare distanser eftersom man ju kan gora det till precis vad man vill.

Jag tror att med lite battre planering, lite tidigare uppstigning och det faktum att jag maste avsatta tid for att eftersvettas efter passet/duschen efterat sa kan det har bli en hit som jag garna bakar in i jobbveckorna.

7 comments:

Löpning & Livet said...

Låter helt underbart!! Tänk om man kunde få ha sånt väder.. Regn och rusk är jag lite trött på nu.. :)

Anna said...

Jag tror morgonträning är super, tyvärr funkar det inte i mitt liv just nu. Men man ska bara göra det till en rutin sen sköter kroppen det själv.

Ingmarie said...

Det gäller att tänka ett steg framåt när klockan ringer och sängen är som skönast. D.v.s till den stunden och känslan när kroppen är i gång, till duschen efteråt, till frukosten och energin som träningen gett. DET är grejer det! :-)

Ingmarie said...

Vilka kontraster förresten! Jag var med ute i snorottan men i knarrande nysnö!

Petra said...

Andrea - ja, jag inser att jag ar lyckligt lottad som far ha ett santhar harligt klimat! Jag njutar av det mest varje dag (det ar ju framforallt darfor vi bor har). Men det ar hemskt langt hem till Sverige sa dar ar val nackdelen....speciellt sahar i juletider.

Anna - visst ar morgontraning underbart! Och du har helt ratt - bara man gor det till en naturlig del av ens liv sa blir det rutin!

Ingmarie - det ar just det som ar jobbigt men kan man bara motivera sig sjalv med sjalva kanslan nar man kommit ut sa borde det ga (for det ar ju helt underbart nar man val kommit ut). Det blir liksom en kamp mellan latmasken och motivationshojaren nar man fortfarande ligger i sangen!

Snorkkis said...

Morgonträning är verkligen så skönt (och speciellt om det är varmt på dagen, är det skönt att vara ute då det är lie svalare - det problemet har vi ju inte för tillfället....)

Petra said...

Snorkkis - visst ar det! Och det ar ju tur att man KAN styra det dar om man vill! Men jag imponeras grymt av dig och din transportlopning.