Wednesday, December 9, 2009

Marathon i sikte

I mina mal infor 2010 namnde jag en marathondebut. Sa ar fallet. Jag kanner att jag ar redo nu och sedan halvmaran, som for ovrigt gick relativt lugnt, sa har det bara skapat ett annu storre sug efter langre distanser. Jag ser mig sjalv springa langt men inte speciellt snabbt. Jag har nog inte en typisk vinnarskalle (eller ens en tavlarskalle) som manga andra har, men kanner att det ar nagot speciellt anda med langpassen och genomforandet av ett langlopp bland manga andra. Nagon tid ska vi inte ens spekulera om annu.

Sydney marathon i september far bli siktet. Tyvarr oppnar man inte registreringarna forran i februari sa det far bli att hanga pa laset och se till att fa en plats (annars finns det ju en hel del andra att valja pa). Until then - watch this space, som man sager. Det gar ju faktiskt att trana anda. Och alska varenda minut av det!

9 comments:

Anonymous said...

Oj vad spännande! Och kul! Du kommer älska varje sekund av maran och älska dig själv efteråt. Fast om sanningen ska fram så kan man lida lite mot slutet av maran också, men i alla fall jag älskar den delen av det också!

42,2 is the shit! Eller 26,2 kanske det är i ditt fall (miles alltså)

Joel R said...

Sidney Marathon, hur ballt låter inte det? Jag tror att det blir en kanonsuccé! Lycka till!

Lisette said...

Åh, jag skulle vilja ha revansch på Sydney marathon, men jag tror inte att jag tar mig dit 2010 - men det kanske blir 2011 istället.
Det var då inga problem att få en plats i startfältet i år. Jag anmälde mig i maj och då var det nog låååångt ifrån fullt. Det är ju få som springer maran, de flesta springer väl halvmaran eller Bridgerun (tror jag att det hette).
Annars har jag ju Gold Coast Airport Marathon som förslag som går den 4 Juli 2010. Dessutom utnämner de sig för att ha Australiens plattaste mara.
Den skulle jag oxå vilja springa. Hmmmm..... det blir kanske att flytta över för att kunna springa fler maror....

Petra said...

Marathonjohan - ja, loparbacillen ar onekligen harlig! Kan tanka mig att det maste vara en superharlig kansla efterat! 42,2 maste vara THE shit!!

Joel - ja, speciellt eftersom Sydney are en supermysig stad (Pyret nedan kan backa upp mig i det!) - sa det har potential aven om Sydney marathon inte raknas som en stor mara i varldstora matt.

Pyret - Brisbane marathon har jag funderat pa ocksa! Det ar mojligt att det blir den istallet beroende pa om vi kan ta oss dit upp just da, beror lite pa resor och sa. Men annars passar det bra med arstiden eftersom det ar 'kallt' har da (ja, du kan ju tanka dig vilka 'kalla' temperaturer vi pratar om har men det ar atminstone kallt i australiensiska matt matt:)).

Sa vi ses vid startfaltet i Sydney 2011 da? Ar det en date?:)

Lisette said...

Det måste ju vara väldans kallt då. Det är ju vinter, och så ligger ju Brisbane längre norrut - så då måste det ju vara ännu kallare... eller inte. ;-)

Vi satsar på date i Sydney september 2011!

Petra said...

Japp, sa far det bli - Sydney 2011!

Och nej, det ar faktiskt varmare i Brisbane (och langre upp) under den australiensiska vintern. Det blir alltsa tvartom, i Melbourne och Canberra ar det kallast, sedan blir det varmare ju langre upp man kommer. Det kan ju vara +25C uppe i Cairns under vintern t.e.x. sa dar ar det riktigt varmt och skont! Snurrigt!! Men det ar ju for att dessa stader ligger narmare ekvatorn.

Lisette said...

Kanonbra Petra!

Var upp till Brisbane och till Noosa en sväng när jag var över till Oz i september. Efter att ha badat i relativt kallt uppfriskande vatten runt Sydney så var det en härlig känsla att få bada i betydligt varmare vatten i Noosa, och dessutom var det beydligt varmare i luften också.

Jag tänkte för övrigt försöka ta mig en sväng till Cairns nästa gång jag åker över till Oz.

Petra said...

Oh, Noosa - mycket trevligt! Sedan finns ju Marochydore som inte ar sa langt ifran Noosa, en mysig liten hala.

Cairns rekommenderas skarpt! Vi har ofta ocksa akt till Port Douglas som ligger i narheten, lite mindre back-pack och mer 30+ (vilket passar mig battre:)).

Och glom inte Fraser Island som ar paradiset pa jorden!

Lisette said...

Lite mer 30+ låter bra för mig! ;-)
Får bolla tips med dig när det börjar närma sig!