Thursday, December 17, 2009

Huvudsak

Dagar som idag, +34C och hog luftfuktighet, ar det bast att ta skydd under en kepa eller annu battre, helt enkelt trana nar det borjat bli morkt. Det galler att passa in traningen nar det ar som svalast pa dagen. Sa har under sommarhalvaret gar solen upp i Sydney runt 5.30 pa morgonen och ner strax innan 20.00 sa det blir ratt langa dagar med mycket ljus, och nastintill omojligt att undvika den direkta hettan. Tranar jag nar det fortfarande ar ljust ute tycker jag det hjalper ratt bra med en kepa. Varmen kommer man givetvis aldrig ifran, men med kepan ar man atminstone lite mer skyddad fran sol.

Kopte en ny idag som far ta plats bland mina andra (har ju borjat skaffa ett bra lager nu fast en svart saknades...). Den har slog jag till pa pa en gang eftersom jag aldrig lyckas hitta nagon som faktiskt passar; alla kepor verkar vara tillverkade for over-sizade jattehuvuden eller sa ar materialen sa tjocka att det ar helt omojligt att anvanda dem for sport. Spanner man den ordentligt sa sitter den tajt och bra vilket jag gillar. Dessutom gillar jag materialet - superlatt och torkar snabbt. Fran Puma, ca $24 (=132:-) Den far gora premiar redan ikvall.


Puma hat

7 comments:

Anonymous said...

Huh, 34 grader är ganska mycket. Här på svenska västkusten har vi -10 idag :)

Joel R said...

Ser superbra ut, med en ordentlig skärm, det saknar jag ofta.

Ingmarie said...

Vilka kontraster! Här pulsar vi i drivsnö! Ingen keps här inte utan fetetjock MÖSSA med extra öronlappar. ;-)

Lisette said...

Snacka om kontraster. Här är det -18 grader, och då är det ändå ett tag kvar till dess att näsborrarna fryser mot skiljeväggen i näsan när man andas in! *LOL*

Daniel said...

Snygg keps!!!
Jag kör också med keps fast ovanpå löparmössan. Skärmen håller snöyran borta från ansiktet. :)

Snorkkis said...

Passar dig jätte bra! Och som de övriga konstaterat - verkar som om vi har lite olika väderförutsättningar för tillfället. (hihi - kan ju tipsa om mitt inlägg om kläder för vinterlöpning; kanske du kunde stänga värmen ute?)

Petra said...

Marathonjohan - Hua, det later kallt (och speciellt for att vara vastkusten!!). Sakert blaser det ratt mycket ocksa! Sander varma vindar fran Down Under! :)

Joel - Precis vad jag tyckte ocksa! Den funkar jattebra!

Ingmarie - Ja verkligen superkonstraster. Har last i tidningarna och pa bloggar om hur himla kallt det varit i Sverige! Det ar bara att palsa pa sig sa fixar man det dar:)

Pyret - -18 i Umea; jag fryser bara jag tanker pa det! Men som sagt, det ar ju anda inte jamt sadar kallt (om det inte vant de senaste 5 aren). En positiv tanke ar val kanske att det da blir himla bra skridskofore! :) Hoppas nasborrarna far vara ofrusna i ar!

Daniel - Tack, ja man tager vad man haver och det som funkar! Sa varfor inte kora med keps ovanpa loparmossan!

Snorkkis - Tack! Ja, ibland ar det lite svart att fatta att det kan vara sa enorma kontraster! Nar man ar hemma i Sverige sa ar man ju van att det ska vara kallt och morkt, och nar man ar har sa blir man ju van det motsatta.... Men det var ett tag sedan jag sprang i sno och hoppade ut i drivan!