Monday, September 14, 2009

Camelbak eller flaskbälte?

Forra veckan blev ingen rekordtraningsvecka direkt, totalt ca 35 km. Men det tar vi igen snart med langsemester pa kallare breddgrader. Ska se till att klamma in nagra sista minuten-pass den har veckan innan jag flyger pa torsdag.

Annars gar jag och funderar pa hur jag ska losa det har med vatten. Det blir ju speciellt aktuellt nu nar det borjar bli supervarmt, och om jag dessutom ska borja springa langre strackor kanns det nodvandigt att ha en losning. Annars klarar jag mig ganska bra utan vatten upp till 10 km. Velar mellan ett vattenbalte med 6 flaskor eller en traditionell liten camelbak. Flaskbaltet tror jag att jag skulle bli extremt irriterad pa, a andra sidan kanske en camelbak blir alldeles for varm pa ryggen. Camelbak ar jattepopulara har sa det badar ju gott. Nagon som har nagon erfarenhet om Camelbaks vatskeryggsackar eller liknande andra alternativ?

4 comments:

Löpning & Livet said...

camelback! köpte min först nu i sommar och fattar inte hur jag orkat hålla på med vätskebälten och de små miniflaskorna så länge!

mycket bekvämare med ryggsäck!

Petra said...

Andrea - ah, vad bra! Perfekt, ska nog ta och kolla lite narmare pa nagon camelbak!

Snorkkis said...

Jag är också på jakt efter en bra vätske-löparryggsäck, men har inte hittat någon som jag fallit för. Vätskebälte funkar bra, men jag tror nog att jag hellre skulle ha en ryggsäck.

Tack för dina fina ord i inlägget nedan. Jag blev alldeles rörd!

Petra said...

Snorkfroken - jag blir sa imponerad (och inspirerad sa klart)! 50 km... Sjalv ar jag inte riktigt dar an:)