Tuesday, September 29, 2009

Backträning

Efter en rolig men kort vistelse i Umeå är jag åter i hemstaden. Förra veckan gladdes jag åt ett underbart höstväder med sol och hög, klar luft, och temperaturer som låg på runt +15C. Nu börjar vädret bli mer "som man tycker att hösten är" med snålblåst, regn och långt under tio grader. Perfekt för mig eftersom jag vill ha den riktigt kalla höstversionen och inte något mesigt brittsommarfejk.

Idag kände jag mig modig och gav mig ut i elljusspåret. Kändes som 100 år sedan sist. Man glömmer lätt bort alla backar och kuperade landskap, och just dessa spår leder uppför en kulle (sedan är det så klart rätt mycket nedför också, fast själv föredrar jag flacka banor mest). Själva underlaget var stundom rätt bra att springa på, fuktig bark som gav bra stuts, fast på andra ställen var det så blött att man fick kryssa för att komma fram. Men skonsam löpning för knäna!

Efter 2 rundor i 2,5km-spåret kände jag mig klar med barkbanan och ville återvända till asfalt igen. Gjorde därmed en avvikare ner mot Domsjö och omnejd, sedan uppför hela Bondegatan igen och avslutade med en runda på Jakthornet. Sammanfattningsvis: backar! Men det är ju inte för inte som det ligger precis vid Höga Kusten.

Distans: 9.52 km
Tid: 50:20
Snittempo: 5.17
Snittpuls: 159 bpm


Domsjö natur 044

6 comments:

Löpning & Livet said...

Vilken härlig springväg!

Daniel said...

Du är mästare på att hitta fina löpspår! :)

Snorkkis said...

Håller med de andra - är det inte sand är det bark. Och bra tempo du håller för att springa i så backig terräng!

(Har björnarna gått i ide nu då det blev lite kyligare? :) )

Anonymous said...

Ser riktigt inbjudande ut den där höstiga vägen!

Anna said...

Alltså du springer ju i en underbar miljö. Bra tempo i backarna!

Petra said...

Andrea - ja, den här vägen är riktigt fin faktiskt!

Daniel - tack! Ja, det finns ju många bra ställen att springa på här så det är bara att välja o vraka:)

Snorrkis - skulle ha sagt det att jag stannade faktiskt två gånger och hämtade andan så inte SÅ bra egentligen. Och jo, kanske björnarna har gått i ide nu! Hoppas på det iaf!!:)

Marathonjohan - visst ser det lockande ut! Svårt att inte ge sig ut!

Anna - ja, fin miljö är det! Väldigt renande för kropp och själ!