Monday, January 18, 2010

Veckans träning

Forra veckans traning blev en variation av lopning, simning och cykel. Ratt nojd med att jag fick in alla tre formerna faktiskt eftersom de funkar sa bra ihop. Det varma vadret har fortsatt, sa under helgen blev det tidiga morgnar bade pa lordagen och sondagen. Ett pass lopning pa 16 km samt en cykelrunda pa 30 km. Som vanligt laddade jag med en ganska stadig mueslifrukost och mycket vatten innan (samt fyra flaskor vatten i vattenbaltet), och med den laddningen lyckas jag halla hela vagen ut, atminstone under sanahar mellanlanga distanser. Nagot som ar jattebra ar att det stor mig faktiskt inte att springa med baltet, det kanns varken tungt eller speciellt klumpigt.

Formen da: jo, kroppen kanns pigg, benen likasa. ITB-knat har inte gnallt sedan november och ar nu helt borta (stretchar religiost och kor aterkommande ITB-ovningar vilket jag tror ar en bidragande orsak till att jag nu ar skadefri). Det enda negativa man kan saga om formen ar att lederna borjar kannas tunga och trotta efter distanser langre an ca 14 km.

Tanken ar att forsoka oka distansen pa langpassen lite i taget sa att jag sedan blir van att springa riktiga langpass (<20 km) regelbundet och kunna halla hela vagen ut. Tror att benen klarar det redan nu men det ar val mest knoppen som maste hanga med pa noterna och gilla laget ocksa. Ja, det ar lite sa jag tanker i alla fall.

Mandag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: 10 km distans (snitt: 5.14 min/km, 154 bpm)
Torsdag: 9.5 km intervaller (snitt: 5.13 min/km, 162 bpm)
Fredag: simning 40 min
Lordag: lopning 16 km distans (snitt: 5.34 min/km, 159 bpm)
Sondag: cykling 30 km distans (snitt: 130 bpm)

4 comments:

Miranda said...

Fin vecka och bra att du är skadefri! Lite triathlon-vecka nästan ju :)

Ang vatten så är det väl det en sak man tvingas på; vätskebälte och camelback när man springer där nere i värmen. Jag som är dålig på att dricka vatten HÄR. Men jag får träna ;D

Ingmarie said...

Vad underbart att du har sånt fint flyt nu! :-)

Petra said...

Miranda - ja, eller hur! forsoker kora sa varierat som mojligt!

Angaende vatten nar du springer - det finns ju manga som INTE behover dricka sa mycket vatten (vet ej om du ar en sadan person), men jag skulle nog saga att om du funderar pa att flytta hit sa ar vatten med loprundan A och O, atminstone for mig!

Ingmarie - ja, harligt verkligen nar det flyter pa! Hoppas det gor det for dig med!!!

Anonymous said...

Tycker det låter som om du äter lite lite, tappar du inte mycket i vikt ? Jag tränar ca 6 dagar i veckan och tänker på att äta mycket fet fisk, pistagenötter, valnötter, kyckling och proteinpulver. Allt detta för att inte tappa i vikt uten hållaformen och orken samt imunförsvaret i topp.

//

Sunsanne som följer din fina blogg.