Wednesday, April 14, 2010

Snorkkdebut

Ja, det har kan man ju saga pa rak arm; hade det inte varit for Snorkkis sa hade det har med transportlopning aldrig varit ett alternativ. Atminstone inte i min tillvaro ska jag val tillagga. Nu har jag visserligen bara testat det en gang (och en gang ar ju ingen gang sags det ju) men det kandes sa smidigt och enkelt att jag hemskt garna skulle vilja gora det till en vana. Bodde jag lite narmare kontoret sa skulle det definitivit bli ett veckoinslag.

Sahar gick debuten till; i sann Snorkk-anda packades ryggsacken kvallen innan med loparskor, tights, traningstopp och Garmin. Under dagen var jag ju pa kurs sa vid dagens slut var det bara att smita in pa en toalett pa kursanlaggningen och svida om till traningsstassen. Borjade alltsa mitt i smallfeta city pa George Street men tog en extra svang i Botanic Gardens innan jag borjade springa hem. Val hemma hade jag fatt ihop ca 7 km sa jag dumpade ryggsacken hemma och forlangde med ytterligare nagra kilometer. Totalt blev det 11 km i 5.40-fart.

Kanslan da? Mycket positivt!! Var lite orolig for att jag skulle stora mig pa ryggsacken, att den skulle flanga hit och dit, men det var inga problem alls; den satt tight och bra pa ryggen. Basta kanslan tycker jag var friheten - att bara kunna sticka ivag och springa omedelbart efter en lang dag pa ett dammigt kontor. Skallen var sa full av en massa konstiga tankar efter kursen att det kandes underbart att kunna rensa tankarna och bara koncentera sig pa nagot annat.

Run Commute 001

3 comments:

Sofie RW said...

Härligt Petra! Och jag håller med - det bästa är verkligen att bara kunna ge sig iväg, och sen då man kommer hem; ja då är man ju liksom hemma, nysprungen och glad!

Petra said...

Eller hur - nu ar det andra dagen jag har gjort detta och det funkar sa bra! Funderar pa hur jag ska kunna gora det har lite oftare fran mitt "vanliga" jobb.

Anders said...

Det där låter fin-fint, Petra. När jag läste det här var jag bara tvungen att tala om min variant. Då jag samåker med kollegor till jobbet varje dag har jag förmånen att kunna löpa hem från jobbet. Då jag har ca 23 km hem blir det inte så ofta, förra året bara 3-4 ggr och som halvmaratonföreberedelse, men nu när kvällarna blivit längre ska jag försöka få till iallafall ett hemlöp var 3:e eller var 4:e vecka.

Om man bor så att man kan åka buss på morgonen kan detta vara ett alternativ. För de, som jag, som inte orkar springa både morgon och kväll.

PS. Då en kollega inte bor så långt bort, slipper jag springa med ryggsäck. Fast om man förbereder sig dagen innan kan man klara det på andra sätt.