Wednesday, April 7, 2010

Den flexibla hösten

Klockan har ju gatt framat hemma i Svea - med langre och lite ljusare dagar - medans har ar det precis tvartom eftersom vi gar mot host. Fick nastan lite angest nar jag kom hem efter jobbet idag och det var kolsvart ute klockan halv sju pa kvallen. Under sommaren gar solen ned runt attatiden pa kvallen sa man tappar ju helt klart mycket fritid nar klockan stalls om. Men sa ar det ju, det ar ju bara att vanja sig och i Australien ar det ju verkligen en kort host/vinter i jamforelse med Sverige.

Men det finns ju ocksa nagot bra med att ga in i en kallare arstid; det perfekta lopvadret! Ni kanske minns att jag namnt nagra ganger att jag fatt kliva upp jattetidigt pa helgerna for att undvika hettan. Nu med ett svalare vader kan man ju mer och mer borja slappna av och trana lite mitt pa dagen om man nu skulle kanna for det - skont att slippa den varsta hettan samtidigt som det ocksa ar ratt mysigt nar det blir host.

Sjalv gillar jag hosten av manga olika anledningar; fina farger, en hog klar luft gor att det kanns halsomsammare och man far massor av energi, det ar mysigt att komma ut i det kalla vadret och det ar mysigt att komma in till en varmt hus. Man behover inte ha med sig massvis med vatten nar man ar ute och springer (for min del kan jag klara mig utan vatten under milen) och dessutom paverkas ju prestationen till det positivare. Min vanliga fart kanns inte langre sa extremt jobbig. Ja, egentligen finns det ratt mycket bra med hosten om det inte vore for att man blir sa forbenat trott under den har arstiden. Nagon annan som brukar drabbas av hosttrotthet? (eller vartrotthet for den delen...).

Domsjö 4 108
Hostiga lov som i fina Angermanland har vi inte riktigt an men snart sa...

3 comments:

Löpning & Livet said...

Jag tycker faktiskt (den tidiga) hösten är den bästa springtiden. Visst är det skönt nu när det snart är dags att springa i korta tights och t-shirt, men det är inte mycket som slår en fin oktoberdag med klar och härlig luft! Nästan så jag längtar :)

Anna said...

Hösten är bäst att springa i, sommaren alldeles för varm och vintern tja inget jag vill prata om:) Vad skönt för dig att få sova lite längre på helgerna nu när värmen lagt sig.

Petra said...

Andrea - ja, visst ar det harligt! men det ar tur att vi har olika arstider sa man far langta efter dem alla:)

Anna - Ja, ska bli skont med lite sovmorgon pa helgerna:)

Herregud, jag har ju inte grattat till giftasmalet annu!! Stort grattis - ni var sa fina pa bilderna!!