Wednesday, February 24, 2010

Redo för vinter!

Jo, det galler ju att bunkra upp infor vintern aven om det i nulaget kanns som ett ratt avlagset kapitel. Jag ar en san som garna handlar pa rea nar jag ser nagot jag verkligen gillar. Det har med att det ar helt fel arstid stor mig inte alls - temperaturskifte blir det ju liksom sa smaningom anda. Dessutom ar ju arstiderna har inte sa extrema utan mer som tva sasonger - en stekhet sasong och en lite svalare sasong. Sa varfor inte passa pa nar det ar 50% rabatt pa en hel dros kvalitetsplagg?

En vatten och vindtat vast fick folja med hem idag ifran The North Face-butiken. Materialet ar superlatt och vasten kan vikas ihop till ingenting sa det har kan nog bli ett bra komplement nar det blaser eller regnar som varst i den har stan. Vintertid i Sydney brukar temperaturen ligga pa mellan +5C och +17C dagtid (pa kvallen kan det dock bli lite kallare). Jag brukar springa med en langarmad troja i funktionellt material, och ibland ta mig nagot over om det skulle kanns for kallt. Mossa och fingervantar har jag om det ar kallare an +12C. Jag vet att det ar manga som inte ens borjar anvanda mossa forran det borjar frysa ute men sahar fjuttig blir man helt enkelt nar man levt nagra ar i ett varmt klimat.

The North Face Vest

Ett par hellanga kompressionstights fran 2XU blev det dessutom for att fira mitt uppnadda mal i sondags. 2XU (fonetiskt uttalat Two Times You) ar ett marke som i svenska matt matt kanske mest motsvarar Craft till kvaliten och designen. De specialiserar sig i grunden pa triatlonklader med mycket kombinerade lop/cykel/simmarklader som lampar sig bra i varmt klimat. Pa senare tid har de aven borjat tillverka mer loparklader och aven kladerna till OS-truppen i Vancover.

Sadar ja, nu ar jag redo for lite kallare vader!

2XU Fitness 003

6 comments:

Lisette said...

Jag köpte ett par hellånga 2XU-tights när jag var i Oz i höstas. Har inte hunnit använda dom så jättemycket än pga att det hann bli för kallt här hemma, men av det jag har hunnit använda dem så trivs jag finfint i dem.

egirl said...

Helt rätt att shoppa när man hittar något! Snygg väst!

Jag har börjat smygshoppa inför tränings sommaren - linnen i snygga starka färger (lime grönt och rosa). Det ger lite vårkänsla och jag längtar tills man kan börja använda dem!

Staffan said...

Schysst med lite nya träningskläder men du får vara försiktig med ordvalet Petra :-)

Den vinter du skriver om imponerar inte på oss som är kvar i Svea Rike i år men den vinter vi har haft :-)

Vi är många som längtar efter lite barmarm och vårvärme nu!!

PS, var du stel i benen efter din fina halvmara??

Ingmarie said...

Det är verkligen tokigt och konstigt att läsa om din extremvärme och att ni snart ska ha "vinter". Jag hade GÄRNA bytt med dig. Värme är mitt element.Brukar säga att jag är född på rätt ställe men bor på fel. ;-)

Daniel said...

Snygga kläder!! Jag är också sugen på en väst. Hittade en snygg i NY som jag nu ångrar att jag inte köpte. :(

Petra said...

Lisette - ah, vad roligt att hora att vi ar flera 2XU-anvandare! Jag tror att dessa kommer att bli riktiga favoriter. Du fick ju fantastiskt resultat i Umemaran - var det dessa du sprang i da? (fast det kanske var for kallt da?)

Egirl - precis, att plocka upp lite reagrejer kanns ju aldrig fel! Later som fina traningsklader du har skaffat dig - pigga farger peppar helt klart! Hoppas du far anvadning av dessa snart!

Staffan - tackar som fragar, benen kandes lite stela pa mandagen men annars har jag faktiskt aterhamtat mig fint och det ar ju skont att veta. Jo, jag forstar att min "vinter" kanns ganska fanig - det gor den for mig ocksa. Den ar ju heller inte speciellt langvarig sa jag forstar att det ar ett kansligt amne:) Men som alltid - jag delar med mig av varma virtuella vindar och hoppas pa en solig var i Sverige.

Ingmarie - jag blir fortfarande (efter 5 ar) forvirrad nar jag tanker pa juni-juli som vintermanader och det "naturliga" i att fira jul pa stranden. Har kan man helt klart bli lite nostalgisk nar man tanker pa hur vacker julen ar hemma. Men det roligaste ar nar man ska forklara for australienare om dessa omvanda arstider. De fattar da nada - det ar alltsa lika forvirrande for dem!

Daniel - hittar man nagot man verkligen gillar sa ska man sla till pa en gang, det ar min filosofi! Synd att du gar och gramer dig over vasten i NY, men om du ska dit igen i oktober sa hittar du sakert nagon annan fin vast?