Wednesday, January 6, 2010

Just do it

Alltsa det har med intervaller, jag har sagt det forr och sager det igen; jag gillar det inte. Punkt slut. Men ibland maste man ta tjuren i hornen och gora aven sant som ar trakigt, det har man ju hort talas om anda sedan barnsben. JUST DO IT-attityden. Och ska man titta pa min egen utveckling dar jag mest bara ligger och trampar i samma tempo aven om kilometrarna konstigt nog vaxer, sa ar det ju givet att jag maste lagga in mer kvalitetspass istallet for att bara nota asfalt. For jag vill ju bli lite snabbare ocksa.

Att springa i en annan miljo, och garna dar man maste springa i cirklar eller det finns direkta milstolpar for en mental nedrakning hjalper for mig i det har fallet. Ut ur komfortzonen bara. Gjorde ca 2.2 km forst foljt av 6 x 400 m (pa km-tiderna enligt nedan) och avslutningsvis 3.3 km hem igen. Tiderna tycker jag ar en bra indikation pa hur mycket jag ogillar intervaller - det ar ojamnt och inte speciellt snabbt (jag pushar mig sjalv aldrig till max har). Under passet kandes det bara jobbigt, segt och onaturligt.

Jag vet att det har ar bra for mig men det ar ju sa TRAKIGT. Igar var det mycket roligare.

1: 4.38
2: 4.19
3: 4.37
4: 4.33
5: 4.15
6: 4.36

4 comments:

Snorkkis said...

Precis så är det! Klockrent! Och bra jobbat.

Anna said...

Men det kan vara så jäkla kul och adrenalintändande också. När jag började med mina intervaller tyckte ja precis som su, fy faaaan vad tråkigt och jobbigt men efterhand när jag kört ordenligt 2ggr i veckan märkte jag resultat. Jag blev snabbare och uthålligare under distanspassen. Mitt tips, håll i och ge intrevallerna en ordentlig chans så kommer du längta tills du ska få genomföra dom. Jag tänder verkligen till nör jag ska köra mina intervaller och är peppad som fasiken både innan under och efter. Kör ett pass med tröskelintervaller och ett pass med kortare intervaller. Till sist, bra jobbat!!!

Miranda said...

Jag tyckte inte alls att det var dåliga intervaller, tvärtom! Men hörru, försök med skojiga musikintervaller, dvs öka i takt med musik och därefter sakta ner när musiken blir långsam.. det ska ju vara kul ju ;)

Petra said...

Snorkkis - eller hur! Tack:)

Anna - tack for tipsen! Ska tanka pa det tills nasta gang. Kan tanka mig att det blir lattare ju mer man kor pa, det ar ju det som ar grejen. Jag far helt enkelt se till att tvinga mig till detta oftare. Och det ar ju faktiskt en skon kansla nar man utfort passet:)

Miranda - bra tips! Jag springer nastan uteslutande utan musik men MED musik blir det ju helt klart roligare (och darmed kommer kanske ocksa inspirationen att kora intervaller). Jag har liksom fastnat i att springa utan musik eftersom jag garna vill ha koll pa omgivningen (springer stora delar av mina rundor i mycket city/trafik sa det kanns sakrast att inte bli distraherad da). Men i mer 'naturskona' miljoer borde jag definitivt ta med mig lite musik!:)