Monday, November 30, 2009

Veckans Träning

3 dagars franvaro fran bloggosfaren och man kanner sig helt ringrostig. Det ar galet vilka (o)vanor man skaffar sig. Hur som helst. Det goda ar att jag har hunnit med lite traning i helgen (och aven en hel andra sociala aktiviteter). Det har varit tidig uppstigning for att unvika den varsta hettan - har varit ute pa gatan strax innan klockan atta och passen har varit avklarade en bra bit innan klockan nio. Under loprundorna kanns det som jag kampar pa som ett djur men det gar inte att fa upp farten... Visst, det kanske beror pa hettan och att jag springer med vatskebaltet (=ca 2kg extra vikt), men rent mentalt kanns det jattejobbigt nar man kollar pa klockan och ser att man inte springer snabbare. Man far liksom inbilla sig att det kommer att lossna snart. Sa har sag traningsveckan ut:

Mandag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: vattenlopning 30 min
Torsdag: 8.7 km (5.44 min/km), core & hoft/ITB-ovning
Fredag: vattenlopning 45 min, core & hoft/ITB-ovning
Lordag: 9.5 km (5.42 min/km)
Sondag: 11.7 km (5.34 min/km), core & hoft/ITB-ovning

Haller ocksa pa att komponera ihop mitt forstarkningsprogram som jag var inne pa i forra inlagget. Sjalv lar jag mig massor bara genom att lasa andras bloggar sa jag tankte dela med mig lite av det jag lart mig under den senaste tiden. Hall utkik - det kommer alltsa en liten miniserie snart pa vad jag gor for att forstarka hoften, ITB-senan och knat.

4 comments:

Anna said...

JAg vill veta mer om ditt förstärkningsprogram. Det kan vara bra för mig att lära mig mer. Angående segheten. Det släpper snart ska du se. Det går upp o ner och just nu är det väl grymmevarmt hos er.

matilda said...

Awesome träning!!
Idag är det vilodag för mig, sen är det dax för de 10 träningar denna vecka!

Ingmarie said...

Har du kollat Powerplate?:-)

Petra said...

Anna - tack, och ja, det ar grymmevarmt! Vad skoj, det kommer lite uppdateringar snart om dessa ovningar!

Matilda - Tack! 10 traningspass? Din kommande vecka ser onekligen ganska tuff ut!

Ingmarie - tycker fortfarande att Powerplate later jatteintressant! Ska forsoka ta mig till nagot stalle som har Powerplate. Dessvarre verkar dessa stallen ligga en bra bit ifran dar jag bor men jag far val ordna det pa nagot satt...:)