Thursday, November 12, 2009

Pluspoäng

Ar det nagonting Sydney far pluspoang for sa ar det det fantastiska klimatet. I morse runt halvatta-snaret klev jag ut pa gatan for att ga till jobet. Temperaturen visade redan pa runt +24C och en harligt klarbla himmel. Vi ar nu inne i den sista varmanaden, sommar har vi officiellt sett inte forran 1 december sa den behagliga varmen idag ar m.a.o bara en smal indikation pa vad som komma skall under de narmaste tre-fyra manaderna. Sjalv alskar jag ju varme och solsken men tycker att nar det borjar stiga en bit over +30C sa borjar det bli pa tok for hett... Ska man dessutom gora nagon fysisk aktivitet sa far man planera in det sa att man undviker varsta hettan - logiskt sett sa blir det antingen pa morgonen eller kvallen. Jag ar morgonmanniska (speciellt pa helgerna av nagon underlig anledning) och tanker se till att det blir morgontraning for mig sa fort jag kanner mig redo. Hela den har veckan har jag dock kant mig uttorkad, konstant hungrig och lite svag - helt klart ar det sviterna efter sondagen som fortfarande sitter i. Jag hoppas kunna testspringa i helgen och snart komma tillbaks i vanlig form.

Palm Beach 055

7 comments:

Anna said...

Det låter inte helt fel att bo där du bor. Saknar du Sverige något och hur länga har du bott i Australien? Jag tycker det låter som en helt underbar tillvaro.

Nina said...

idag är det rått kallt och grått här i Västergötland iallafall !!!

Janne said...

3 härliga plusgrader här, så det låter ju inte alls skönt det där... :)

Ingmarie said...

Säger det igen; lyllos, lyllos dig!!! Kommer i håg när jag var i canberra några månader på läger hur skönt det var att träna tidigt innan värsta hettan kom. Men jag älskar värmen! Brukar säga att jag är född i rätt land men lever i fel. ;-) Och självklart kommer du tillbaks! Var bara väldigt försiktig och lyssna på kroppen. Vattenlöpning är bra för det sliter inte alls lika mycket. dessutom svalkar vattnet. :-)

Petra said...

Anna - jag saknar Sverige varje dag! Pa ett eller annat satt sa blir det sa. Men det finns sa mycket annat fint som jag tycker om har ocksa, sa det vager upp valdigt mycket. Man far se till att gora det basta av sina hemresor istallet och sa ger det ju foraldrarna och kompisarna anledning att komma hit:) Har bott har i nastan 5 ar nu.

Nina - ratt o kallt lat inte som nagon hojdare! Du far boosta upp dig med te och varmeljus istallet! Det brukar ju hjalpa.

Janne - men stranden da? Ska du med i helgen?

Petra said...

Ingmarie - Ah vad kul att hora om Canberra! Har varit dar en gang och det ar ju ett speciellt stalle.

Tack for fina ord igen - det behovs! Det blir vattenlopning imorgon for mig:)

Janne said...

Jag kommer ner till stranden ca 07:30, är du där då? Tar med mig något svaaaalt att dricka! :)