Monday, April 25, 2011

Snabb vår & tacksam vecka

Påsken och den gångna veckan går mot sitt slut. Jag njuter i fulla drag att vara hemma och mysa med familjen och passar på att äta konstant - som sig bör - vila, och givetvis träna en hel del också. Summerar 70 km löpning under den gångna veckan, det känns jättebra. Det blev ett lite kortare långpass idag på 18 km runt Domsjö (Norrvåge, förbi fröodlingarna, Vårby, och Vågsnäsvägen, sedan ut mot Gullvik och tillbaks). Trots det fina vädret mötte jag inte många löpare, däremot var det hyfsat många träningscyklister på vägarna och rätt många stavgångare.

När jag sprang idag tänkte jag på hur fort allting händer under våren; för några dagar sedan låg isen som små öar på vattnet, i morse var den helt borta, man såg gröna knoppar på björkarna och temperaturen hade stigit en bra bit över +15C när jag sprang. Inte lika kallt för rumpan alltså! :) Förrutom ett skavsår precis under bh-bandet (inte skönt när man duschar!!), så måste jag ändå säga att allt känns toppen - benen är oförskämt pigga trots den, för mig, upptrappade veckodistansen samt antalet backar men allt känns bra och ljumsken håller måttet. Det tackar vi för!

3 comments:

Fit-Eva said...

Härligt att höra Petra! Skönt att ljumsken slutat trilskas med dig men så har du ju varit duktig med alternativträning och styrka under lång tid. Måste kännas underbart, skavet till trots :-)

Ingmarie said...

Ja det går verkligen blixtsnabbt! Officiellt är det redan sommar!!!!!Vart tog våren vägen? Men jag klagar inte heller!Och självklart ses vi i maj!

Petra said...

Eva - ja, det är skönt att det är över!! ochskavsår kan man stå ut med, det försvinner lite läattare:)

Ingmarie - eller hur! Riktigt sommarväder!! Och en date i maj, det blir kanon!