Thursday, April 28, 2011

Ta en bulle till!

Det fina vårvädret håller i sig, träden knoppar ut i gröna kulörer och det är verkligen perfekta förhållanden att springa! Idag blev det 20 km runt Domsjö och ut mot Gullvik, förvånade mig själv med en relativt snabb snittfart på 5:25 min/km. Förvånad blev jag som sagt eftersom det kändes rätt så lättsprunget, trodde jag skulle snitta på ett mycket lägre tempo, men det är ju roligt att få ett statusbesked i form av detta. I återhämtningssyfte slukade jag en gigantisk semla nästan omedelbart efter rundan (sedan rejält med mat kort inpå). Det är lite komiskt hur man kan känna att man är konstant hungrig, magen tycks inte ha någon botten.

Mellan rundorna och allt bullätande kollar jag på kartorna och planerar riktigt äventyrslystna rundor där jag aldrig varit. I Öviksområdet (och Domsjö framförallt) finns det ju oändligt många skogsstigar. Många av stigarna är inte så springvänliga utan lämpar sig mer för trekking men en hel del lockar till riktigt fina rundor och det gäller ju att passa på när man är här. Imorgon känns det som jag skulle vilja kolla in snyggvillorna ut emot Nötbolandet och Hörnskatan. Här kan man dessutom avvika ut mot Skommarhamn och om man är sugen på ett riktigt äventyr bör man kunna fortsätta ända ut emot Gullvik. Det bör bli en tur på runt 35 km - något som jag inte kommer att ge mig på redan imorgon men kanske nästa vecka.

I tråkighetskategorin kan jag meddela att det där förbannade skavsåret under bh-bandet (framtill) inte blir bättre trots idogt smörjande med en antifriktionskräm som jag brukar använda. Alla som fått ett gnagande skavsår vet att det inte gör ont när man springer men däremot när man duschar... så känns det inte så där jättetoppen... Problemet är just att råkar man få ett skavsår just där så är det hemskt svårt att låta det läka (om man inte ger tusan i att springa alltså) eftersom bhn liksom sitter väldigt tight på ett och samma ställe. Men vad tusan, det som inte dödar en gör en starkare, eller hur var det nu?

Det knoppas för fullt när man kolla på träden! Lite japankänsla a'la körsbärsblommor får man.
Petra_Domsjö_2011 093

Petra_Domsjö_2011 094

Petra_Domsjö_2011 091

5 comments:

Fit-Eva said...

Låter som underbara rundor som du springer OCH planerar för!

Ja, det där med skav under behåbandet är INTE kul! Jag fick skav av pulsbandet och behån så många gånger att jag nu till slut fått sluta helt med pulsband då jag fått en broskbildning på bröstbenet! Tjena, där får man för att man är duktig och tränar! Hoppas verkligen att ditt skav går över, kan tyvärr inte ge did några tips då allt jag testat inte funkat i längden :-(

Petra said...

Eva - nej, det är verkligen lite trist men med några dagars vila så kanske det ger sig....

Ingmarie said...

Skavsår är ett mindre helvete... Har du provat bisalva? Läker och skyddar. :-)

Petra said...

Ingmarie - bisalva, ok bra tips!! Borde finnas på apoteket tycker man.

BigMouseWorld said...

Nice posst thanks for sharing