Monday, April 4, 2011

Tankar i rundgång & energi tillbaks‏

Nar blir ett langpass ett langpass egentligen? Hur ska man kunna stanna nar det kanns som bast? Hann jag skicka ivag det dar sista mailet i fredags? Undra om frukosten ar klar nar jag kommer hem? Startade jag tvatten innan jag sprang ivag? Hur mycket vikt var det man fick ta med sig till Sverige nu igen? Kom ihag att betala den dar skyhoga manadsavgiften innan jag aker.... Man hinner onekligen fundera ratt mycket nar man springer. 18 km kanske inte raknas som langpass i riktig "langpassbemarkelse". Fast i mina ogon maste jag nog saga att det finns nagon slags mental grans vid 15 km - har man sprungit langre an sa, sa tycker jag nog att det far raknas som ett langpass, atminstone av ett kortare slag. 17 km lordag och 18 km sondag. Kanske inte basta upplagget med tanke pa att det blev tva korta langpass tva dagar i rad. Egentligen borde jag ha sprungit typ 10 km lordag och 25 km sondag men pa lordagen blev jag sa besatt av att fortsatta att jag inte kunde sluta. I ovrigt vill jag bara rikta en massa energi till de som fortjanar lite extra love and attention just nu. Den har laten gick pa repeat i mina lurar for tre manader sedan, alltsa nar jag hade som mest ont i ljumsken. Den gav mig en massa god energi och javlaranamma da och nar jag lyssnade pa den kandes det inte lika omojligt langre. Min sits som jag var i da kan absolut inte jamforas med de har eldsjalarnas situation - Ingmarie samt Daniel & Sofie - men jag hoppas att energin i den har laten kan ge er lite av samma motivation som den gav mig.

5 comments:

Johan Renström said...

Jo, 18 km är långt. Man ska inte jämföra sig med de där löparfantomerna. Jag sprang också för långt i helgen. Men det kändes bra så då fortsatte jag bara. Ibland har man för mycket planer.

Fit-Eva said...

Ja, vad som är långt är ju högst individuellt. För mig är alla pass över 15 km långpass men jag är ingen maraton- eller ultralöpare dock :-)
Härligt ändå att du KUNDE köra två långa pass på raken - det går åt rätt håll!

Daniel said...

Tack för energin Petra, det värmer och Robyn gillar jag också :)

Långpass för mig handlar inte så mycket om sträckan utan mer om tiden. Är jag ute i 90min eller mer kallar jag det för långpass. Lurigt det där! ;)

Ingmarie said...

Allt är relativt och du ska aldrig jämföra dig med andra! Bara dig själv!
När kommer du till Sverige? :-)

Petra said...

Johan - bra att fa lite medhall pa den punkten. Och jag kor ocksa nastan enbart pa kansla.

Eva - Visst ar det! Gott!!

Daniel - ja, verkligen lurigt! Det ar val som Ingmarie sager, valdigt individuellt.

Ingmarie - jag landar 16 april och aker norrut (mot Ovik) 18 april. Sedan kommer jag ned till Sthlm strax innan marathon igen och stannar tills 1 juni. Lange och bra!