Tuesday, April 12, 2011

Stoppa pressarna: Garminklocka död i förtid! "Skandalöst säger Plus-Sverker"

I sondags under langpasset, da det forresten regnade som om hela himlen oppnade sig, borjade Garmin klaga pga lagt batteri. Dock holl den holl hela vagen hem aven om den gjorde valdigt lite vasen av sig. I vanliga fall har jag den installd pa att den piper nar man avverkat en ny kilometer och sa visar den kilometertiden for just den passerade kilometern. Inget av detta hande, noterade jag lite surt da. I gar nar jag skulle ladda upp statistiken visade den da pa helladdat batteri men i ovrigt var den liksom helt dod. Inga siffror, inget pip - ingen kontakt alls! Har forsokt med alla mojliga knep men den vill verkligen inte starta - displayen ar helt tom. Det konstiga ar att nar man satter i den i vagguttaget igen for att testladda den sa visar den pa att batteriet ar fullt men nar jag drar ur den och trycker 'start' sa hander inget. Skulle gissa pa att den har blivit utsatt av FOR mycket regn. For som jag namnt tidigare, nar det regnar sa regnar det verkligen har, och aven om den tal vatten sa ar den ingen triatletklocka. Blir dock lite sur att det har ska handa ca 1,5 ar efter inkopet. Problemet, som jag misstanker att det ar, ar att jag anvant klockan i alldeles FOR regnigt vader och att den da inte pallat trycket. Den ska ju vara vattentat men aven en vattentat klocka kan kanske bara hantera en lagom dos vatten? Hmmm - fler som haft liknande problem med era Garmin-klockor? Hur mycket kan man forvanta sig att en san har klocka ska halla? Den ar ju trots allt inte helt gratis... Kan man reparera den? Vad skulle Plus-Sverker saga om det har, tro?

9 comments:

Unknown said...

Min har dummat sig också, fast jag minns inte om den varit blöt då. Googla på garmin 305 hard reset så får du lite varianter att testa!

Petra said...

Mialena: ah, bra forslag! Hard reset sa du? Ska genast googla. Till saken bor kanske tillaggas att jag inte kollat instruktionsboken an... Det tar liksom emot att plocka upp en manual :)

Löpning & Livet said...

den borde ju tåla regn även om det regnar mycket! har för mig att den är vattenresistent men inte vattentät. lämna in den om den inte skärper sig! :)

anneliten said...

Garmin är rena skräpet. Överkänsliga prylar som inte tål det de är tänkta att användas till. Om det har jag skrivit flera blog-inlägg och klagomail till företaget.

Hoppas trots allt su får igång din. Jag har en 405:a och den kan ibland behöva att man håller både start och lap intryckt länge för att skärpa sig... Vet inte om du kan göra något liknande.

Johan Renström said...

Pröva att resetta klockan. Sätt in den i laddaren och koppla laddaren till datorn. Håll sedan inne "reset" och mode i minst 10 sekunder. Ta loss klockan och starta den. Brukar fungera:)

Johan Renström said...

Om inte det funkar kan du köra en hard reset, men då tappar man ju datat.

Sofie RW said...

Jag lånar också reset-tipsen här; min garmin beter sig skumt ibland och borde också clearas upp. Hoppas du får bukt på skrället!

Ingmarie said...

Fy vad trist! Det verkar som om många har problem och att Garmin är skitkassa på att hjälpa. :-( peppar peppar så håller min ännu...

Unknown said...

Så mycket stök jag haft med min Garmin räcker till en hel uppsats tyvärr. Senaste är att jag inte får pulsvärden, har provat allt från all tänkbar support och diverse forum. Senaste beskedet är att Garmin tycker jag ska sätta pulsgivaren på ryggen.... vet inte om dom skämtade eller bara vill bli av med mitt gnatande på dom =)

Aldrig mer än garmin räcker tydligen inte att lägga 3500 sek för att dom ska funka.