Monday, April 18, 2011

Kollar in banläggningen

Tjoho, nu är jag framme! Efter ca 29 timmars flygning är man hyfsat seg i kroppen. Har hunnit med några intensiva dagar med bästa vännerna innan det nu bär av mot nordligare breddgrader - Övik närmare bestämt. Men både igår och i morse var jag ute och kutade - bästa sättet att få fart på sega jetlagade ben. Givetvis vill man kolla in banläggningen dessutom. ;) Igår blev det en finfin runda runt Stadshagen, Karlbergskanalen (heter den så?), in mot stan via stadshuset, över till Gamla stan, och så längs Söder mälarstrand, över Västerbron som var blåsig som tusan, runt Rålambshovsparken och runt i Fredhäll, och så "hem" igen mot Fridhemsplan där jag huserat nu i dagarna två. Idag en sväng ut på Djurgården. Uppskattningsvis hamnade distanserna på runt 9-11 km vardera. Garminklockan är ju fortfarande helt död så den fick inte hänga med. Men det var helt underbart att kuta på Stockholms gator igen!


Jag höll utkik efter RW-Sofie, SvD-Petra, Anneliten, Ingmarie, Lennart, Staffan, Janne, Magnus, m.m. men jag mötte faktiskt inte en enda kändis. Lite synd faktiskt! Hur som helst, hann med ett besök på Runner's Store också. Mer om detta sen!

9 comments:

Unknown said...

Välkommen til Svedala :-)

Fit-Eva said...

Welcome to Sweden!
Och du kom med det fina vädret!

Staffan said...

Välkommen till Sverige!! För att träffa på mig hade du behövt springa maran och så ytterligare ungefär en halvmil för att komma till Nykvarn och det kanske hade varit i häftigaste laget :)

Petra said...

Magnus - tack!! Det känns toppen att vara på plats!!

Eva - tackar tackar! Haha, vädret är verkligen helt fantastiskt!! Underbart att se så måmnga männiksor vara ute i solen och njuta!

Staffan - misstänkte nästan det men man kan ju tänka optimistiska tankar ändå;) Och även om Södertälje/Nykvarn är ett charmigt ställe så hade nog benen inte riktigt pallat för 47 km som jag kände mig imorse...

Lennart said...

Vilka härliga löprundor du har gjort! Bra att du tog med dig solen från Australien :-).

Hur var det nu? Skulle du springa Stockholm maraton? Är du här när maran går?

MVH

Daniel said...

Välkommen! Trevligt att dom inte samlade ihop banan efter förra loppet så du kunde testa lite ;)

Petra said...

Lennart - jajamen, jag springer maran! Men vi kan väl säga så här; när jag har kommit i mål så har du förmodligen redan hunnit säga hej till alla, fått medalj, duschat, firat med en öl, etc.

Daniel - tack! Ja, visst är det fantastiskt att man lämnat kvar banan helt orörd efter 2010's upplaga!? ;) Gör man det varje år, tro? ;)

Ingmarie said...

Ja välkommen hit Petra! Om du övergett asfalten och kutat mot de fina stigarna och grusvägarna i nackareservatet och Hellas hade du garanterat mött mig.:-)

Petra said...

Ingmarie - Tack för det!! Åh, fina fina Nacka! Jo, det var bara det att tiden var knapp och jag var tvungen att hålla mig inom "räckhåll" s.a.s., därav asfaltsrundan. Men det var det helt klart värt ändå.