Tuesday, April 26, 2011

Fulsnyggt

Den här stan är fulsnygg på något sätt fast när man är här så sällan och har väldigt romantiska minnen av stället (skolåren, kompisarna, en bra uppväxt helt enkelt) är det mest det snygga man ser. Det glittrande vattnet är såklart en grej, alla dessa skogsstigar i orörd natur en annan. Robusta hus med väskötta trädgårdar. Avancerad infrastruktur som man alltid kan lita på. Nolaskogsandan, slår det mig, är annan snygg grej. Just det här att inget är omöjligt - ska vi vända den här utdöende stan [Dövik] till en världsklasstad så då gör vi det helt enkelt. Inget är omöjligt, det är bara i din egen skalle som begränsningen finns. Det är snyggt tänkt och det gillar jag.

Löparrrundorna går genom fina syremättade miljöer, på grusvägar, med slokande björkar i bakgrunden och tallgoxar som kvittrar fint som sällskap. Det kanske är lika bra att man måste passera det fula också så man inte får för sig att flytta tillbaks.

Domsjö 4 115

6 comments:

JOHN said...

Haha! Jag det är nog inte fel att springa igenom industriområdet när man är i sina uppväxtmiljöer och blir nostalgisk :)

Petra said...

John - nej, just det, det gör liksom inte lika mycket då. Fast jag försöker ju undvika att springa nära den där fula fabriken men den ligger ju där mitt uppe i allt. Springer man tillräckligt långt bort så märker man inte av den. :)

Runningskirts-Suzanne said...

Att springa på grusstigar i en storskog... det är Sverige för mig... med eller utan fabrik runt hörnet. :-)

Lennart said...

Jag tycker det ser helt fantastiskt ut men fabriken förstör...

Fastnade för ordet "syremättad" eftersom det är ofta det jag reflekterar över när jag har varit utomlands. När jag kommer hem till till Sverige tänker jag nästan alltid "oj vad frisk luften är här"...

MVH

Ingmarie said...

haha! Smart! Det ska jag göra när jag kommer till halmstad nästa gång och de där "flyttatillbakstankarna" kommer. ;-)

Petra said...

Suzanne - Viist är det! Och som exilsvensk kanske man uppskattar det lite extra mycket!

Lennart - ja, fabriken är ju inte så snygg..:) Det är olika det där med hur man uppfattar luften.

Ingmarie - Precis, egentligen borde man vara här under november innan snön kommit (när det är som mörkast och kallast...)!