Thursday, March 1, 2012

Långpass nästa!

Laser pa manga bloggar att det ar ratt mycket skador som harjar runt just nu. Sjalv ar jag inne i ett forvanansvart bra flyt just nu (peppar, peppar), men jag vet sa val hur det kanns nar man ar skadad och det liksom kanns som att man aldrig kommer att kunna springa igen.

Har snittat pa 4 loppass i veckan den senaste manaden, varav ett snabbare pass/vecka och resten av varierande karaktar. Egentligen har det varit ganska mycket ostrukturerade njutpass men sakta men sakert maste jag borja baka in lite langre pass och mer kvalitet.

Vad som har funkat nu med att vara skadefri tror jag har varit att jag kort ratt mycket core-ovningar efter mina pass. Jane Fonda-ovningarna, Flamingon (som bl.a. Eva har tipsat om), plankan, sit ups, push ups och sa ryggresningar. Ofta ar det val sa att man blir pamind om hur viktigt det ar med en stark core forst nar det ar forsent och man sitter dar med en skada (sa har det atminstone varit alla gangerna for mig). Men det galler ju att fortsatta med det hela tiden sa man inte fuskar med det som haller upp hela maskineriet.

Gold Coast Marathon ser for ovrigt ut att bli arets huvudutmaning. Det gar av stapeln 1 juli, mitt i australiensiska vintern sa nu galler det att satta igang och jobba upp lite distans. Forutsattningarna later bra - behagliga temperaturer och ja, ni ser ju hur platt det ar, en total stigning pa 24 meter. Eftersom rundan gar ratt igenom huvudgatan langs med stranden misstanker jag att det blir ratt mycket publik, sa var ju inte fallet i tex Sydney marathon dar en stor del av strackan lades lite off. Atminstone bor det vara lite mer publik i mitten och pa slutet da man bara springer en halvmara at ena hallet och vander om och kor samma runda tillbaks.

Gold Coast, Guldkusten eller Surfers Paradise - kart barn har manga namn. Platt ar det ialla fall.
Gold_Coast
- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

Fit-Eva said...

Åh, vilken härlig vy att springa längs!
Låter som om du har ett bra upplägg oxå! Och styrka som komplement is the shit!

Petra said...

Eva - ja, det kommer sakert bli ett roligt lopp och i den omgivningen sa kan man ju inte klaga. :) Hoppas man far halla sig skadefri nu...

Lennart said...

Vad kul att höra att det går bra för dig nu. 4 pass i vecka är bra :-).

När jag var i Brisbaine åkte vi ner till Gold Coast och badade. Vad kul att få springa en mara där :-).

Anonymous said...

Heja på !!!
Jag kommer inte riktigt igång efter operationen. Efter en tung vecka blir jag sjuk igen!!!!! Imunförsvaret vill inte komma igång och funka. Bra kämpat. Mitt mål är lidingö loppet i år. målet är att hålla ca 52 min / 10 km. Vad har du för motivations tips? Kram Åsa L

Snorkkis said...

Vad vackert det ser ut. Och skönt att ha ett sådant flyt. Långpass ja... nästa vecka kanske :)

Petra said...

Lennart - aha, du ar lite bekant med Brisbane och Surfers Paradise alltsa? Nice! Ja det ar ett roligt stalle och alltid skoj att springa i andra omgivningar an sin vanliga miljo.

Asa - Hoppas lakandet gar sa bra som mojligt efter operationen. Lidingoloppet - vad skoj, vilken utmaning!! Ja, inspiration och motivation ar viktigt, det finns en massa man kan gora, far aterkomma i ett separat inlagg om det! Kram vannen!

Petra said...

Snorkkis - Visst ar det fint! Ar sa med dig i tidsbristen... hoppas det lugnar ned sig lite snart med jobb, resor och andra tidstjuvar sa att du kan fa plats for lite mer kvalitet!!