Tuesday, December 7, 2010

Dum ljumske

4 lopardagar ur marathonprogrammet fick jag i forra veckan - pa den femte dagen hande nagot i ljumsken. Jag kande att det drog till i ljumsken och sedan stralade det lite styvt fran nedsidan av Gluteus maximus och nedat, pa insidan av laret. Det var inte sa plagsamt nar jag sprang, mest bara en konstig, obekvam kansla. Nar jag daremot slutade springa och senare stallde mig i duschen blev musklerna riktigt stela och nar jag kom ut fran duschen kunde jag knappt stodja mig pa det onda benet (hoger).

Nu har jag haft sa har i fyra dagar och det vill inte slappa. Jag kan ga men det gor jakligt ont, speciellt efter att man suttit ett tag. Efter en kort promenad slapper det men det ar fortfarande inget tal om att springa an. Det onda stralar nu aven ut pa framsidan av laret, kanske som ett tecken pa att jag kompenserar skadan som gor att jag gar lite markligt.

Tigerbalsam och smartstillande hjalper en del faktiskt men jag har hemskt svart for att svalja tabletter och gillar generellt sett inte att ta smartstillande. Och tigerbalsam ar ju - ja inte direkt nagon underbar doft. Men det hjalper nar man potar pa hemma och da fyller det ju sin funktion.

Jag soker hos Snorkk-Sofie, som jag minns hade nagot liknande i varas, tror att det var en nerv som var i klam i lar/ljumskmuskeln da. Man blir totalt paff nar sant har hander och man inser att man inte ar helt osarbar. Jag har ju haft ett skadefritt ar trots allt, har sprungit mer an jag nagonsin gjort och nu nar jag har kort igang med marathonprogrammet ar jag sa himla sugen pa att springa!! Gaah, vad ska man gora? Ja, det blir alternativtraning nu en tid framover.

7 comments:

Fit-Eva said...

Nej!
Hoppas det onda försvinner fort!

Ingmarie said...

Usch och fy! Uppsök en bra terapeut omedelbums. Troligtvis sitter inte grundproblemet i ljumsken utan kanske i ryggen/rumpan. Håller tummarna på att det ordnar sig fort som attan!

Lennart said...

Det är så typiskt......

Det är inte ovanligt att man skadar sig eller får ont någonstans när man har vilat lite och tar tag i träningen igen. Låt någon titta på det. Förhoppningsvis är det inte så alvarligt.

Sofie RW said...

Aj, inge skoj. Det att det lättar upp när du gått ett tag är antagligen för att blodcirkulationen kommer igång då och det bedövar.

För mig berodde ljumsk-ontet på en snedvridning i höften som gjorde att musklerna belastades fel.

Hoppas att det löser sig!

anneliten said...

Nä! Stackare! Det är så trist med skador. Men du har god tid på dig att bli bra och hinna träna.

Unknown said...

Men morr! Sånt där är ju helt hopplöst. Frustrerande och irriterande att behöva avvika från sitt program... Jag hade avvikelse förra året, men det grejade sig ändå. Fokuc på att bli hel är en bra plan :-) Lycka till nu!

Petra said...

Eva - tack och hoppas ocksa pa det!

Ingmarie - jajamen, ska absolut uppsoka en terapeut om det kanns lika hemskt imorgon. Har varit pa massage idag och det kandes verkligen super! Och som du sager, problemet kan ju vara nagot annat an vad jaq tror just nu! Kroppen ar en knepig apparat.

Lennart - visst ar det! Surt sa raven!!

Sofie - ah, jag visste att det var nagot sant! Forsokte hitta "ditt fel" pa bloggen och se om jag kunde lasa upp mig (bara for skojs skull, man vill ju garna forst gora en 'egen diagnos' av sina besvar om man kan jamnfora med andras symptom). Haller tummarna for att det gar over snart!

Anneliten - sa sant och tur ar val det!

Magnus - just det! Och helandet ar det enda viktiga i ett sant har lage. Sedan far man [som bonuspoang] lara sig uppskatta allting pa ett helt nytt satt igen.