Tuesday, February 5, 2013

Redan februari och nu med PT!

Det kanns som januari bara har svischat forbi och nu ar vi redan mitt uppe i februari som kommer att vara minst sagt lika fullpackad den. Vi har haft roligt besok fran England i en manads tid och har bara gjort en massa roligheter under helgerna - turistande blandat med traning. Nu har besokarna akt hem till sig, det kanns trakigt nar de lamnar en aven om det ar ratt skont att "fa tillbaks" lite mer utrymme i lagenheten. Turistandet ar slut men traningen fortsatter.

Och jo, apropa traning. 4 ganger i veckan har jag snittat med loptraning i januari. Dessutom har ju som sagt borjat trana med PT. Beslutet kom sig, om an nagot impulsivt, sa anda ratt valinplanerat och med goda intentioner. Malet med traningen och att traffa en PT som stottar en, blir ju extra tydligt nar man pratar om varfor man overhuvudtaget tar sig tid att anlita en PT. Jag funderade pa svaret nar jag fick fragan, alltsa vad ar malet med min traning och varfor vill jag ha en PT. Under en brakdel av en sekund holl jag nastan pa att saga att "det ar ju gratis". Men sedan insag jag som tur var att sa kan man ju bara inte saga, det vore ju frackt. Aven om det ligger lite sanning i det.

Alltsa. Malet med att trana med PT ar ju att jag vill utvecklas, inte stagnera, inte bara halla pa och harva med samma samma traning dag ut och dag in. Jag vill ha lite coaching, lite inspiration som kommer att leda till mer motivation, och som kanske ocksa kommer att gora mig till en starkare lopare. Framforallt sa vill jag vara skadefri och kunna ha sa bra forutsattningar som mojligt till att forbli relativt stark och valtranad. Lopningen ar ju i och for sig valdigt varierande (eller man kan gora den sa variernade man vill), men ju mer jag styrketranar desto mer inser jag hur lite man (jag?) anvander vissa muskler. Planen kommer att se ut sa har ungefar -

- Arbeta upp en battre core-rutin som jag kan folja med lite andra ovningar an de vanliga* coreovningarna jag kor (* - plankan, ryggresningar, sit ups, Daniels Jane Fonda-ovningar, Evas Flamingo-ovning). Nagot mer forrutom dessa alltsa, garna med pilatesboll eller bara genom att anvanda kroppens motstand.
- Ga igenom ett ganska genomgaende styrkeprogram for overkroppen.
- Lagga till nagra extra benovningar som kan starka benmusklerna.

Som sagt, det ar hemskt roligt och jag far en fruktansvard traningsvark. Jag som trodde att jag var hyfsat stark anda. Pyttsan.
- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

Daniel said...

Vad bra med PT! Som du skriver blir det lätt att man bara harvar på i samma spår. Lite ny input är aldrig fel så man får utmana sig med nya saker också. Jag tycker själv det är lätt att man bli bekväm med träningen och man tränar på det man gillar men kanske inte alltid behöver.
Heja dig!

Fit-Eva said...

Självklart att du ska utnyttja detta om det ingår! Aldrig fel med lite ny input man har en tendens att hamna i sin bekvämlighetszon även vad gäller styrkan och då är det bra att hitta nytt! Numera får jag träningsvärk efter varje styrkepass då jag även börjat träna överkropp lite mer fokuserat :-P

Petra said...

Daniel, précis, det ar sa latt att man bara tranar det man tycker att man ar bra pa och da blir det ju latt lite obalans! Nya rutiner och lite input pa hur man tranar skadar aldrig.

Petra said...

Eva, ja visst ar det sa! Skont att hora ocksa att det inte bara ar jag som far grym traningsvark efter mina styrkepass! :-)

Ingmarie said...

Åh vad roligt med PT! Tror vi alla behöver det mellan varven. :-)

anneliten said...

Gratis? Det låter lyxigt!

Petra said...

Ingmarie - ja det är verkligen inspirerande och motivationshöjande!

Anneli - ja, visst är det! En gång i månaden får man utnyttja sig av det GRATIS. Klart man ska prova då. :-)