Monday, November 19, 2012

Gröna fingrar, lagoma springdoser

Aterigen en fullsmockad helg till anda. Visst ar det bade roligt och bra att hinna med sa mycket som mojligt under helgen fast ibland, i slutandan, kanns det alltid som man blivit bestulen pa nagot... valbehovd vila kanske? Bra satt att uppskatta balansen mellan lugna, vilsamma stunder och just helger da allt tycks handa.

Oh well. Lyckades iaf klamma in foljande aktiviteter under lordagen och sondagen; storstadning av lagenheten, shopping pa stan, (presentkop och festblasa till en fest senare pa kvallen), fodelsedagsfirande inpa smatimmarna (inte min fodelsedag men man staller val upp anda). Pa sondagen ett besok pa IKEA, samt en tripp till handelstradgarden och inkop av diverse balkongvaxter och fina krukor. Paborjade tradgardsabetet pa balkongen men vi far nog fortsatta med det under de narmaste dagarna. Det var alldeles for manga vaxter som var i behov av omplantering till nya krukor och det tog sin lilla tid nar man val borjade grava och ha sig. Tur att den battre halvan i familjen har grona fingrar och lite battre koll pa hur vaxter ska skotas.

Det ar roligt att ha vaxter pa balkongen och ett gront "rum" utomhus. Fordelen med Sydney ar ju att man kan dra nytta av balkongen under en ganska sa lang tid och att man saledes inte behover flytta in vaxterna inomhus under vintern. Att ha ett mysigt utomhusrum dar man kan stretcha och pusta ut efter att man sprungit ar ju heller inte fel, aven om det nog ar lite litet (med alla vaxter och balkongmobler). Men vill man sa kan stretcha dar.

Sprang jag inget, kanske ni nu undrar? Jo, det ar klart att det hanns med lite spring ocksa. Ger mig sjalv "godkant" under veckan som gatt. 4 traningstillfallen och en veckodistans pa 47 km. Lagomt och bra.


Plants - Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Staffan said...

Fyra träningstillfällen och nästan fem mil tycker jag är jättebra, allt över tre gånger är godkänt för mig, lyckas jag ta mig över 50km är det en riktigt bra vecka, utan långpass är det ju riktigt svårt att få upp km-mängden!

Känns knasigt att ni går mot vår och värme Down Under medans löpning och bloggande går på lågvarv i mörkret i Sverige nu!

anneliten said...

Underbart med växter. Själv har jag gardeners i min trädgård just nu. Rullar ut ny gräsmatta i november. Att ligga på efter sommarens springrundor som just nu känns långt bort.

Petra said...

Staffan - ja, for mig kanns det ocksa som en bra veckodistans. Man blir ju latt lite blind nar det ar ratt manga som tranar bra mycket mer distans... Forstar att det kanns konstigt med sommarbilder. Hoppas att hosten varit fin hemma!

Anneliten - Ah later harligt! Mysigt projekt att se fram emot! Du kommer att fa en san fin tradgard!