Wednesday, February 15, 2012

Speed for a slow(n) ranger

Sprang foljande hastigheter pa lopbandet idag: 10.5, 11.5, 12, 12, 12 (jobbigt), 11 (snabb aterhamtning), 13, 12, 11.5 och slutligen 10.5. Att ligga pa 5:00-fart, alltsa 12 km/tim, en langre tid ar val inte omojligt men fortfarande ratt anstrangt for mig. Vill liksom garna lagga in nagon langsam kilometer nu och da for att kunna aterhamta mig. Men att springa snabbt pa lopbandet ar nagot jag gillar bara musiken i lurarna driver en framat.
- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

Malin said...

Hej!

Har du något bra tips på hur man börbättrar sig kondis avsevärt på tre månader (ska springa GV)? Jag springer milen på 70 minuter och vill komma ner till 60 min. Kan även tillägga att milen är en STOR kamp, det går inte superenkelt med andra ord....

Hälsningar
Malin

Staffan said...

Bara fortsätt gnugga kilometer regelbundet så kommer farten och känslan. Fördelen med att springa snabbt på löpband är, tycker jag, att det bryter av monotonin som annars ganska snabbt tar död på mig när jag springer på band!

Petra said...

Malin - oj, svart att saga. Ja, det finns en massa man kan gora men du kan val borja tanka sahar: ditt mal ar att springa milen pa 60 min. Alltsa bor du strava efter att ligga pa 6 min/km istallet for 7 min/km. Testa med att lagga in nagon snabbare kilometer (6 min/km alltsa) lite nu och da i din milrunda. For mig funkar det ratt bra att liksom tagga upp mig sjalv sa att jag ser frem emot den dar sjukt jobbiga kilometern. Hmm, far nog ta och fundera mer pa den dar fragan for det ligger sa mycket i det svaret. Aterkommer i ett blogginlagg! :)

Staffan - Visst ar det sa. Lopband ar jattetrist men fantastiskt bra just for en latmask som mig som har svart for intervaller utomhus nar man far stanna nar man blir trott. Att trana mer strukturerat och ha klockan framfor sig (pa lopbandet alltsa) funkar verkligen for mig eftersom det blir en mental kick av att se hur "snabb" jag ar. Dessutom ar det ju pinsamt att sanka farten mitt under en kilometer, mitt ibland folk pa gymmet (aterigen lurar man sig sjalv:-)).

Anonymous said...

Hej Petra.
Hälsa Mike och gratta från mig. Jag vet ju vilket jämnt årtal ni firade. Vi har vårat om 2-år. Christer är 64:a.
visst är det jobbigt med löpbandet. Jag brukar ligga på 11.2 i början och lägga in två intervaller på 12.6 under 600 m - 1km. MEN det som är jobbigast är ju det tråkiga i att löpa på ett band och att det är så ålig luft på vårt gym. Jag blir så less att jag mpst lura mig själv. Efter 3 km så satsat jag på 20 minuter, sedan på 500 kcl, sedan på 8 km, sedan är det bara 2 kvar..... då är målet 50 min. Men då gäller det att spida upp till 13.2 sista 2 km- Det brukar gå sådär;-) -....... iblan ok, ibland inte. Men det är så kul när man lyckas. Idag var det en seg dag. Fick ta löpbandet i ettapper mellan maskinerna, var inte alls på humör. Men efteråt så är man på topp :-) ha en fortsatt bra dag.Kram Åsa L

Petra said...

Hej Asa - tack! ska halsa Mike. :) Halsa din man ocksa (aven om jag aldrig traffat honom:)). Ja, lopbandet ar trist men det har sina fodelar med att man kan springa snabbt. Du jobbar pa bra, tjejen! Den basta traningen ar ju den som blir av, eller hur!? Ha det sa bra !!

Kram