Friday, October 28, 2011

You can take the girl out of Sweden, but you can't take Sweden out of the girl

Idag blev jag godkand i mitt test och ansokan om australiensiskt medborgarskap. Det kanns roligt, ratt stort pa nagot satt, och framfor allt himla smidigt om inte annat. Testet, som man var tvungen att klara med minst 75% ratt (jag prickade in 100%!), var intressant och larorikt, och rorde amnen som t.ex. hur landet styrs, dess historik, kultur, lagar och regler, och vilka rattigheter och skyldigheter man har som medborgare. Ratt intressant faktiskt och sant som man borde veta om sitt land.

Mitt svenska pass och medborgarskap forsvinner ju inte i o med det har. Tack o lov. Och om sanningen ska fram sa ar jag nog mer svensk an jag nansin varit. Aven om det ar bra att ha ett extra hemland och ett australiensiskt pass sa kanner jag mig definitivt i grund och botten svensk. Och pa tal om Svedala - pa torsdag kvall nasta vecka ar det ingen mindre an yours truly som satter sig pa planet mot Sverige for en tva veckor lang vistelse. Nice.

Lite off topic kanske men sa har min dag sett ut idag, lite annorlunda. Firade med att kopa ett par nya dojjor. Mizuno Enigma, langst fram pa bilden. Tycker mig ana svenska flaggan i skorna.

Shoes

3 comments:

Fit-Eva said...

Grattis Petra och visst ser skorna "svenska" ut :-)

Anonymous said...

Du är bara bäst! Kramar mamma

Petra said...

Eva - tack! Och visst ser skorna lite svenska ut! :)

Mamma - nej DU ar bast! Kram!