Monday, October 18, 2010

Fladderintryck, finspringa & siffror

Forra veckan blev en ratt lagom traningsvecka. Dessutom hann jag testa loparkjolen nagra ganger och fa en uppfattning om hur det var att springa i den. Att springa med fladder runt benen var... lite annorlunda. Inte en dalig upplevelse men inte helt igenom klockrent heller. Det ar ju onekligen mer tyg i den an i t.ex. vanliga shorts eller korta tights sa i riktigt varmt vader kommer jag nog inte att valja den har kjolen aven om den ar extremt latt och sakert inte vager speciellt mycket mer.

Jag kan se mig sjalv anvanda den mer nar jag vill vara lite mer "tjejig" eller om man planerar ett stopp mitt pa hallet for ata eller dylikt. Den ar helt klart ett jatteroligt kompliment som loparutstyrsel. Jag kande mig lite mer "kladd" i den, dessutom var det tva tjejer vid tva olika tillfallen som stannade och fragade vart jag hade kopt den. Inget markvardigt med det men det ar ju ratt roligt nar folk borjar prata med en p.g.a av en san sak. I vanliga fall har det aldrig hant.

Jag ger den tummen upp att anvandas for att finspringa i, om man kan anvanda ett sant uttryck. Kanske ocksa som cykelkjol eller bara att anvanda att strosa omkring i eller som vardagskjol, som bl.a. SvD-Petra namnde att hon gjorde (onskar jag ocksa kunde ha min pa jobbet men tyvarr ar det en mer strikt dresskod dar). Jag tror dessvarre inte det kommer att bli nagon tavlingskjol eftersom det kanns som den tar upp lite for mycket motstand.

Och sa de obligatoriska siffrorna fran forra veckan -

Mandag: 9,5 km fartlek i 5:22 min/km
Tisdag: vila
Onsdag: 6,5 km i 4:56 min/km
Torsdag: 12 km distans i 5:15 min/km
Fredag: simning 30 min
Lordag: 10 km lattjogg i 6:03 min/km
Sondag: 13 km fartlek i 5:17 min/km

4 comments:

Fit-Eva said...

Tack recension Petra och det var som jag trodde att det blevv lite för mycket mot benen ;-)
Finkjol och fulshorts, ord i löparvärlden som säger allt!

LOPARJANNE said...

Tack snälla Petra för att du hann först! Nu slipper jag testa kjolen och bli utskrattad av alla bloggläsare... :)

Ingmarie said...

Skulle kunna tänka mig att ha den på gymet men kuta i...Njaeee. Ser framemot din Australienserie!Tipsa gärna om hur man som svenska kan jobba/vara där lääääänge. :-)och var som är bra att kuta för känsliga fötter.:-)

Petra said...

Eva - precis!! Och jag tycker ocksa att loparvarlden bor fa ha sitt eget unika sprak!

Janne - om jag inte minns fel sa sag jag dig i kjol pa en bild pa din egen sida? Den kunde iof ha varit photoshoppad men anda...

Ingmarie - jajamen, haller pa och knapar ihop lite info om det!!