Wednesday, September 1, 2010

Vår i Sydney

Forsta september ar det i dag - tjohoo! Det betyder ocksa att det officiellt sett ar var enligt almanackan. Det ar runt +19-22C mitt pa dagen (fastan kallt pa morgonen och kvallen forstas), men det kommer inte att ta lang tid nu forran den riktiga varmen kommer igang och man kan borja kla sig lite ledigare.

Igar sprang jag en lite kortare runda i parken utanfor vart hus - en del av parken ser ni nedan. Det marktes att det var var i luften med nyklippt gras som luktade gott, ett ivrigt fagelkvitter och en ljummen afton som bjod pa en vacker solnedgang. Jag fick sallskap av maken som sprang och genade tvars igenom parken medans jag korde fartlek och svettades som en gris. I kvall blir det backpass i Moore Park och pa fredag har jag planerat att sluta lite tidigare for att komma ut pa en riktig langpanna (flextid ar himla uppskattat). Jag tanker mig 32 km nanting sa far vi se hur det slutar - tanken ar att jag da ska kunna aterhamta mig helt och hallet under helgen. Tror det kan bli ganska bra.

880 m i omnejd. Parken utanfor vart hus ar perfekt for intervaller.
Pre-wedding_week 024

Nar varmen ar har; shorts, skjorta och hatt: den for mig numera klassiska Sydneykladseln utanfor joggingbanan.
Pre-wedding_week 068

4 comments:

Anna said...

Flextid är guld. Det har jag också. Synd bara att man måste fylla på minustimmarna. Låter som ett bra upplägg. 32k hmmm vore kanske något att testa snart.

Daniel said...

Låter som en bra plan att köra långpasset innan helgen och få mer tid över. Dom där passen tar lite mycket tid från helgen ibland kan jag tycka ;). Är själv ledig varannan fredag, funderar på att ändra mitt upplägg och lägga in långpassen varannan fredag då alltså ;)

Ett litet tips angående din iPhone som inte många vet om. Om du trycker in både den stora knappen mitt på och knappen du låser telefonen med samtidigt så tar telefonen ett "foto" på skärmen, en skärmdump heter det väl? ;)
Funkar på 3:an och borde vara samma på 4:an.
Själv använder jag detta ofta när jag exempelvis surfar och hittar viktig info. Tar bara ett "foto" på det så har jag det sparat och slipper skriva ner det :)

Lycka till med ditt långpass!

Ingmarie said...

Åh vad härligt med VÅR! Nu vill jag verkligen flytta down under. Här blir det bara mörkare och mörkare...Lycka till på långpasset! Det kommer att gå finfint!

Petra said...

Anna - absolut! Fast det hjalper ju att ha ett langlopp som man maste trana infor.

Daniel - visst gor de och det kanns ju inte hela tiden ratt for resten av familjen (aven om jag bara har en make att ta hansyn till, har man barn blir det ju annu svarare). Tack for bra tips om iPhone, ska testa det!!! Later fiffigt.

Ingmarie - tack och det gjorde det!Forstar att det ar en lite trakigare period hemma. Fast hosten ar himla vacker, det ar val bara att man vet att det bara blir morkare och morkare...