Monday, May 6, 2013

My kingdom for a hip

Hoften ar fortfarande inte helt bra aven om det gar att springa fast med viss varsamhet. Det kanns som jag maste ge mig mer vila fran lopningen an vad jag normalt behover, det ar liksom inte ont hela tiden utan mer efter snabbare lopning. Surfade om hoftbojaren idag och kom till Evas eminenta artikel  pa Jogg.se. Tror artikeln beskriver det ratt sa bra - just att man far en annan lopteknik under snabbare lopning gor ju att man lyfter benen hogre och pa sa vis anvander andra muskler an vid langdistans da man mer tenderar att "mata pa". Att framsidan pa laret far kompensera for att man ar svag i hoftbojaren och da saledes kan bli overanstrangd - ja, allt det har ar logiskt och det kanns som det beskriver min onda hoft till punkt och pricka. Gar jag tillbaks till nar hoften borjade krangla sa var det nog efter att jag borjade springa lite snabbare intervaller. 

Aterigen blir man pamind om hur viktigt det ar att INKLUDERA och PRIORITERA balstyrkan sa att man slipper ha ont och halla pa med alternativtraning. Men det ar lustigt att man maste liksom hamna i skiten forst innan man inser vardet av en san banal funktion som hoftbojaren.

4 comments:

Fit-Eva said...

Tråkigt med höften Petra :-(
Och ja, de flesta börjar inte träna styrka förrän man sitter i "skiten". Sen när man är bra igen så slutar man. Det gäller att hitta ett koncept som man kör kontinuerligt, oavsett om man är skadad eller ej. Just nu hinner jag inte så mycket styrka som jag skulle vilja så det blir bara 30 min två gånger i veckan. Då är det utvalda övningar eller The Essentials som jag valt att kalla programmet.

Petra said...

Ja, det ar latt att vara efterklok. :-/ Vill passa pa att saga att alla dina artiklar ar fantastiska och beskriver ovningarna och momenten pa ett helt annat satt an vad en icke-lopande sjukgymnast vanligtvis gor. Fran och med nu ar Flamingon helig!

Fit-Eva said...

Tack! Kram på dig!

Johan Renström said...

Ja det är väl så. Man fattar inte att man har en höftböj förräns den gör ont. Hoppas du får ordning på den hoftboj;)