Monday, January 7, 2013

Fulbandet

Fusklopning har det blivit valdigt mycket av pa sistone. Lopning pa lopbandet alltsa. Det pastas ju vara en helt vardelos traningsform. Sjalv kan jag inte pasta att det ar nagot fel pa lopbandet. Inte heller har jag haft nagra problem med skador eller dylikt eller kant mig samre for att jag inte springer utomhus just nu.

Givetvis ar det roligare att springa ute i naturen men nar temperaturen stiger till +43c - som det kommer att gora imorgon - sa finns det inte sa manga alternativ. Dessutom tycker jag att tempopass och intervaller ar lattare att utfora pa lopbandet (man blir ju liksom tvungen att halla farten da och kan inte komma undan med att fuska aven om det ar lattare och man far ett mer naturligt lopsteg genom att springa utomhus.)

Core och overkroppsstyrka har varit bra komplement till den har veckans gangna traning, kanner mig helnojd med 5 traningspass med bra fart aven om jag fulsprang pa bandet alla gangerna. So sue me.
- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

Staffan said...

Det är absolut inget fusk även om det är lite annorlunda löpning. Vintertid i Sverige, liksom tydligen sommartid i Australien är det ett riktigt bra alternativ, ibland det enda alternativet om man vill bedriva träning med lite kvalité! Bra träningsvecka!

Petra said...

Staffan - ja, visst ar det sa och sa ser jag det ocksa. Inlagget syftar val mest pa att det skrivs lite *val* mycket negativt kring lopning pa lopband osv. Helt obefogat tycker jag. Men visst ar lopning pa lopband annorlunda motfor vanlig lopning utomhus.

Ja, en valdigt negativ grej ar ju sa klart att det ar svart att fa upp nagon avsevard distans eftersom det blir ratt trakigt efter ett tag. Tur att man har manga varierande playlists vid sana tillfallen!

Fit-Eva said...

Jag gillar inte löpband då det är så tråkigt och monotont men det är ett bra komplement. Nu när jag "tappat" farten så är det enormt bra att köra korta fartpass för att få känslan för fart och det är då enormt bra att bandet håller farten åt mig då jag inte klarat att hålla den farten själv naturligt ute. Men att alltid köra på bandet, då hade jag blivit "knäpp"! :-O

anneliten said...

43 grader! Puh! Jag förstår dig helt och hållet när du väljer bandet.

Snorkkis said...

Kan inte heller tro att bandet är värdelöst (förutom att det är tråkigt då), men jämfört med löpning i över 40 grader så låter bandet att föredra. Låter hälsofarligt att springa i den värmen. Hoppas ni klarat er bra utan bränder!