Tuesday, December 4, 2012

Same old, same old

Ja, ibland kanns det onekligen som man upprepar sig, som Staffan skrev for nagon dag sedan. Pa vastfronten intet nytt. Sprang ett troskelpass igar, en mil i Moore park. Harligt att springa i lite behagligare temperaturer efter helgen som var valdigt varm. Forra vecka blev det totalt 43 km lopning pa 4 pass - inget att orda om nagot speciellt forrutom att det kanns valdigt segt att springa i varme. Imorgon blir det intervaller pa lopbandet och jag hoppas fa in ett langre pass den har veckan, kanns som det ar dags for det nu.


Running

6 comments:

Fit-Eva said...

Härlig färg på skorna!

Petra said...

Eva - ja, de är rätt roliga. Piggar upp! Nike free 3.0

Staffan said...

Visst blir det upprepning, både i träningen och i bloggandet men det finns en trygghet I det invanda också.

Bara för det så får du ett variationstips här av mig. Testa det här passet, min ”progressiva femma”, ett roligt pass som är lite halvtufft.

Först 2km uppjogg i vanlig, lugn fart, sedan 5km snabbdistans där du varje km höjer farten (ta gärna Garmin till hjälp alternativ kör fartlek utan att kolla på klockan och försök pricka farten så nära som möjligt) med 15 sek/km utan att stanna mellan varje km.

Börja med 1km i vad som bör vara ganska vanlig distansfart utan att vara lugn jogg, öka sedan vartefter. Jag brukar köra 4:45-4:30-4:15-4:00-3:45 min/km så jag avslutar i milfart. Med din kapacitet bör du få ett bra pass om om du börjar på 5:30 eller 5:15-fart. Då slutar du med 4:30 alternativt 4:15-fart.

1-2km nerjogg.

Testa! Det är kul med progressiva pass :-)

Ingmarie said...

Det är det som är livet! Och även om du tycker du upprepar dig så är det annat mot mitt livs upprepningar. :-)

Petra said...

Tack Staffan for att du alltid peppar mig! Later som ett roligt och genomforbart pass, ska absolut testa det! Far aterkomma om hur det gick!

Petra said...

Ingmarie - sa sant! Man tycker ju sjalv ibland att det inte hander nagot nytt men det ar ju bara for att man ar mitt uppe i det sjalv!