Thursday, November 10, 2011

Övik!

Sverige har visat sig från sin bästa sida har det verkat som, sedan jag landade i fredags förra veckan. Skönt med paus från resandet under hegen där jag stannade i Stockholm för att vara med bästa kompisarna och fylla på sverigeförrådet med roliga upplevelser. Hann givetvis med några härliga rundor ute på Djurgården, fina Djurgårdskanalen, Gärdet, och en bit mot slussen mm. Att se solen gå upp i Stockholm medans man springer omkring där ute är sååå rogivande och står högt i kurs hos mig.

Men nu är jag i gamla Övik igen, det är Öviksfjärden, frisk luft blandat med syra från en ständigt pumpande sulfitfabrik, tät tallskog, mörkt, djupt vatten och en ständig överdos av matkonsumtion (ja, det känns ju så åtminstone när jag är på plats:)). Det är snäppet svalare men fortfarande förhållandevis varmt för att vara november. Igår hade jag lite känningar av en ond hals så det blev inget rännande då annars har jag löpt på bra sedan jag kom tillbaks.

I kväll blir det något jag inte gjort på säkert över 15 år - skrika mig hes på hockey då Sverige möter Tjeckien.
Övik View 035 Övik View 045

6 comments:

Tomas said...

Hittade din blogg via Lennarts Milen sub 40. Så du kommer från Ö-vik? i så fall kommer vi från samma stad :) Kolla gärna in på min blogg om du har tid...

mvh
Tomas

Johan Renström said...

Jag tänkte också åka upp till Övik och hälsa på min mor i helgen men jobbet kom emellan:( Det är fint där och det verkar bli en fin helg för löpning:)

Snorkkis said...

Härlig omväxling!

Petra said...

Tomas - vad roligt! Ja. Övik är en fin löparstad. Min familj bor i Domsjö så det blir många rundor ut mot Gullvik och Nötbolandet.

Johan - Visst är det fint! Ja, det blev en bra helg för löpning, passar på att njuta av det fina höstvädret.

Snorkkis - Ja, underbart!

LOPARJANNE said...

Nu blev jag sugen på en runda ute på Djurgården... Förstår helt klart vad du menar med rogivande!

Men du! Skrek du tillräckligt högt mot Tjeckien? :)

Petra said...

Janne - visst är det! Problemet med Djurgården är att det är så fint där ute att man bara vill ta en massa kort. Totalförstör ju löparrundan. :)

Och angående hockeyn - nej, de kan ju inte ha hört mig skrika med det resultatet. :)