Thursday, July 7, 2011

Guld i mun!

Jag testar att springa innan jobbet i nagra dagar. Solen har inte gatt upp annu, det ar morkt nar jag stanger porten till mitt hus och jag ar ensam pa gatan i en annars ratt sa pulserande stad. Ganska snart kommer solens forsta stralar fram, fortfarande endast svaga konturer men det hjalper mig att satta fotterna pa ratt stalle. Kanslan att springa sa tidigt pa morgonen ar lite speciell, lite nattsuddskansla fast anda inte liksom. Kanner mig busig men samtidigt ocksa valdigt praktig. Moter nagra morgonpigga hundar, vars agare ser ut som de fortfarande sover. Stan vaknar till liv och jag svischar forbi. Soluppgangen ar vacker och den starker karleken till lopning. Vilken kansla att kunna borja dagen sa har!

8 comments:

Fit-Eva said...

Känner en viss hatkärlek till morgonpass. Ibland är det underbart, ibland segt och överj-vligt :-P

JOHN said...

Mitt allra första riktigt tidiga morgonpass skedde i Australien faktiskt. Då var det stekande sol i Perth trots att klockan bara var strax efter 06:00. Helt klart en underbar känsla när man kommer in i den :)

Ingmarie said...

När man väl kravlat sig upp ur sängen och kommit ut så är det verkligen den perfekta starten!

Lina said...

Mysigt!! :)

Johan Renström said...

Jag har sprungit många morgonpass men aldrig före jobbet. Bara på lediga dagar. Det kanske man ska pröva. Om man nu vaknade halvsex någon dag;)

Petra said...

Eva - ja, smaken ar som baken... Visst ar det tufft att ta sig upp forst men nar man val ar ute och har 'vaknat till' sa tycker jag anda att det ar enormt... Men det ar klart, nagra fartrekord handlar det aldrig om pa morgonen. :)
 
Ingmarie - visst ar det! Enormt harligt att sparka igang morgonen och nar man val har gjort det sa kanns det sa underbart.
 
Lina - mysigt var ordet! Jag gillar verkligen morgonlopning!!
 
John - ja, under sommaren i Australien ar det helt klart bast att springa tidigt pa morgonen for att undvika hettan. Man kommer liksom in i den rutinen efter ett tag. Da kanns det inte lika markligt att vara ute och ranna halv sex en lordagmorgon:)  (Kanske darfor alla australienare ar sa morgonpigga:)). Jag forstar att det maste ha kannts speciellt att vara ute sa tidigt och det redan var sa varmt. Men visst var det mysigt!!? Sjalv har jag aldrig varit i Perth men det sags ju vara jattevackert.

Petra said...

Johan - ja, det ar inte latt att komma upp sa tidigt pa morgonen men jag tycker absolut att kanslan overvager "det jobbiga". Testa nagon gang, vetja!

anneliten said...

Bara man tillåter sig själv att ta det lugnt tycker jag morgonlöpning är bra. Jag är morgonpigg. Problemet är att jag inte hinner äta före.