Monday, March 21, 2011

Det är en regnig sommar vi har!

Som Ronja sa. Det har hallregnat i Sydney hela helgen. Det regnar aven nu och det ser ut att fortsatta sa har nagra dagar till. Det ar ratt skont att springa i regn ibland aven om det ar skillnad pa regn... och regn. Nar det regnar har sa valler det verkligen ner (har man upplevt moonsoon-regn vet ni vad jag talar om). Men regnet till trots blev det nagra loprundor anda, det blev tack o lov nagra solglimtar mellan osregnet aven om jag givetvis inte lyckades halla mig helt torr. I lordags korde jag basrundan i Centennial Park, 11 km i lugnt och fint tempo. Snittfarten hamnade pa 6:00 min/km. Det var ljuvligt att vara UTE och springa, luften var full med syre fran regnet, och aven om man fick veja ratt friskt bland vattenpolarna sa kandes det som en av de basta rundorna jag nagonsin sprungit. Benet ar friskt - det ar helt fantastiskt! Det gor varken ont eller gor sig pamint nar jag springer. Det enda konstiga ar att det kanns som nagon springer bakom mig och drar med ett rep :) Just det - farten har jag tappat rejalt! Men som jag namnde tidigare sa bekymrar jag mig inte sa mycket om det. Var sak har sin tid.

Ungefar samma runda, fast med ett langre slut blev det igar. 14 km och tempot ungefar detsamma. Benet haller i hop fint aven om jag skulle beskriva det som "lite svagt" fortfarande. Man kan nog med stor sannolikhet saga att skadan ar borta nu - TFG - och jag ser fram emot att kunna testa benen med >20km nasta helg.

Blota gator overallt - nedan Alfred Park nar jag gick till jobbet i morse.

6 comments:

JOHN said...

Underbart att kroppen fungerar tillslut! Då kanske man inte bryr sig om lite regn ;)

Öka inte distansen för fort nu då. Ganska enkelt att bli ivrig och stressa på.

Lycka till!

Fit-Eva said...

Åh, härligt att läsa om att du kunnat springa så mycket!
Håller tummarna för att det nu är "över" med höftproblemet!
Och regn; håller med, ibland underbart att springa i, ibland blir det lite för mycket :-P

Petra said...

John - precis, det var bara befriande med regnet just da, kandes som man levde! (fast bara pa ett bra satt alltsa:) Och du har helt ratt, jag ska ta det varsamt med lopningen nu framover. Men det ar himla skont att det har lossnat!!

Eva - visst ar! Varje tusing kanns som en triumf! Helt ofattbart att man inte blivit galen under den har tiden... (fast det kanske jag ska lata maken uttala sig om...:))

Ingmarie said...

Mycket vatten här med men det är p.g.a all snö som ÄNTLIGEN smälter. :-) Härligt att du kan kuta igen!

Unknown said...

När det regnar sådär lagom växer det i moderjords natur, även mitt pannben ;) Annars är jag en lagom svensk kille som inte vill ha för varmt, ej över 20 grader eller för kallt helst inte mer än -5.

Skönt att skadan har i stort sätt lagt sig.

Peace Love och Löparskor!

Petra said...

Ingmarie - antligen ar varen pa gang hemma i Sverige!! Takdropp och rannilar pa gatorna badar gott! Och ja, det ar sa SKONT att kunna kuta igen!!

Jesper - Ja, regnet ar bra for naturen! Och om att gilla "lagomt" ar du nog inte ensam om!!