Friday, February 12, 2010

Konichiwa!

Gnallde ju om stekhett vader och fuktig luft i forra inlagget, och da passar det ju bra att dromma sig bort till Japan som onekligen har lite svalare klimat. Tokyo narmare bestamt. Dit kommer jag namligen att aka i mitten/slutet av mars tack vare varldens basta man. Ar helt mallos...

Jag forestaller mig vackra tradgardar med sakuratrad i full blomstring, ga los pa Yohji Yamomoto for Adidas, kanske kolla in lite sumobrottning, gadgets galore i Akihabara saklart (eventuellt ny kompaktkamera?), Isetan, sashimi pa langden, tvaren och bredden fran varldens storsta fiskmarknad, sakert behover jag ett ett traditionellt japanskt bad efter det, kolla in galna modemanniskor i Harajuku.... ja, det blir nog en ratt packad vecka.

Fragan ar om man vagar sig ut pa en egen loprunda i den har stan, tro? Det blir kanske sakrare att ta ett besok till Komazawa Olympic Park i det syftet. Annars finns det flera siter man kan fa tips pa loprundor. Stan ska visst vara skyltad nastan enbart pa japansk skrift vilket ju kan stalla till lite problem. Dessutom har jag fatt for mig att det ska vara hemskt latt att ga vilse i Tokyo. Ja, vi far se helt enkelt. Annat roligt om stan ar ju att Tokyo marathon gar av stapeln om sissodar 16 dagar - lite synd att man missar det.

Saledes sitter jag nu och bladdrar i DK's Eyewitness guide to Tokyo och forsoker lara mig det perfekta uttalet av Yoi Shuumatsu wo, alltsa Trevlig helg eller nagot i den stilen.

Annars, har jag tranat idag? Nej! Bara jobb-jobb-jobb-jobb. Daremot blir det ett vattenpass i poolen.


Tokyo 001

4 comments:

Miranda said...

Men vad häftigt!! Min vön var i Japan i somras i 2 veckor själv, sa att det var bland de bästa hon gjort. Alla var supertrevliga och hon kunde verkligen promenera runt där hela dagarna utan att bli uttråkad. Jag vill också ;)

Men jag har iaf Portugal snart att se fram emot, woho :)

Ingmarie said...

Åh vad roligt! Jag har varit i Japan en gång och det var verkligen hur coolt som helst. Ordning och reda så det blev nästan löjligt. Sprang ett lopp och hade en "egen" liten tjej som tog hand om allt från att se till att jag inte sprang vilse under uppvärmningen till att ge mig dricka och visa mig sittplatsen på bussen. :-)

Daniel said...

Underbart med Japan! Där har jag aldrig varit men en vän till mig har studerat där och har berättat en massa vilda och roliga historier. Här kan du se när han utmanar några japaner på breakdance, och nej han kan inte dansa ;)

http://www.youtube.com/watch?v=eIWWFTepGYM

Hoppas du kommer blogga från Japan, ser framemot en massa tokigheter ;)
Trevlig helg!!!

Petra said...

Miranda - precis vad jag hoppas pa! Och vad harligt med Portugal!! Later som en perfekt resa! Yeah!

Ingamrie - Ja, Japan ska visst ha en riktigt speciell kultur. Ska bli fantastiskt kul att komma dit.

Daniel - haha, vilken rolig videosnutt! Kommer att bli kul att se allt i Tokyo, och sakert finns det mycket fina traningsgrejer man kan shoppa ocksa.

Trevlig helg:)