Friday, February 5, 2010

5.20-hjulet

Det verkar som jag har fastnat i ett hamsterhjul. Ett elekt men bekvamt 5.20-hjul. Varje dag ar det samma sak, varje avslutad loprunda; samma farthallning. Give or take, plus-minus tio sekunder. Att det ska vara sa latt att hamna i rutin. Och sa svart att komma ur rutin. Ok, nu tar vi ett nytt andetag och tanker intervaller har. Intervaller, intervaller, intervaller. Pressa kroppen. Ut ur det har trakiga hjulet NU. Mars pannkaka.

5 comments:

Miranda said...

Jag har faktiskt tänkt på det! Jag har tänkt fråga men glömt det. Om du lägger in fartökning och intervall då och då? :)

Men du har rätt, det är lätt att stanna i bekvämlighetszonen!

Daniel said...

Intervaller!!! Go go go!!! :)

Petra said...

Miranda - jag tror att det ligger nagot mentalt retbart i order (intervaller). Nagot laddat. For sa fort jag tanker tanken blir jag alldeles nervos och konstig. Fartokning later battre, ska kanske prova pa det ordet:)

Daniel - Ja, det galler ju att bita i applet eller att bli besegrad. Och inte tusan vill jag erkanna att jag lagger mig sa latt.:)

Staffan said...

Jag är också mer inne på fartökning. Jag tycker många börjar för snabbt med intervaller och då upplever löpträningen för tuff.

Börja med stegringslopp, i din vanliga distansrunda, lägg in fartökningar på ca 100-150 där du i ökar farten så att du i slutet av varje springer riktigt fort, återgå sedan till din vanliga fart, upprepa en gång varje kilometer. Alternativt kör spontan fartlek precis hur du vill, här är variationsmöjligheterna oändliga, Alltifrån korta fartökningar till nästa lyktstolpe till hela snabba kilometrar. Dessa är mina favorit-pass!! Kör sådana pass ett tag och börja sedan prova intervaller men ta det lugnt då!

Petra said...

Staffan - ah, vad bra! Pedagogiskt ocksa, det gillar jag. Tror tammesusan det har later lockande. Jag gor en speciell notering om det har for det har kanns som man skulle kunna klara av det (och fortfarande tycka att det ar kul). Tack!