Thursday, February 18, 2010

Klarar jag det här nu?

Pa sondag ar det dags. Halvmarathon. Harliga fjarilar i magen nar jag tanker pa det. Jo, jag ar nervos samtidigt som jag ar kolugn eftersom jag har gjort det forr och klarar aven distansen nar jag bara ar ute och sondagsspringer. Jag kanner terrangen dar vi ska springa, varje forgrening ar bekant, varje liten tuva. Dessutom ar jag mycket battre forberedd nu an sist jag sprang. Jag litar pa mig sjalv som lopare och vet vad jag maste gora for att klara distansen.

Sist jag sprang hade jag ju kollapsat pa banan 2 veckor innan start. Det var under ett millopp och jag foll ihop som en blek klump langs med lopbanan. Det var inte ens speciellt varmt den dagen. Kollapsen berodde pa vatskebrist och att jag nyss varit sjuk och inte aterhamtat mig tillrackligt. Dumt gjort. Jag vaknade upp bland en hop ambulanspersonal som tog prover, viftade fingrar och gav mig oxygen och la is pa skallen. En orolig make som vantade pa laktaren. Hemfard i mycket skakig form. Kaskad-vomiteringar. Ja, jakligt dumt gjort - formodligen det dummaste jag gjort sedan jag borjat springa... men en laxa jag lart mig ofantligt mycket av och i och med det blir jag allt mer odmjuk infor det har med lopning.

Behover man vara orolig? Jag tror inte det. Samtidigt vill man ju prestera lite och med det kommer fjarilarna. Men jag laddar med mina vanliga rutiner infor loppet (=mastodontportioner av bra naringsrik mat) och mitt i loppet (=vatskebaltet och en sportsgel) samtidigt som pannbenet sager spring for livet. Fast oberoende av resultat sa vet jag att kanslan kommer att vara helt underbar nar jag passerar mallinjen.


Half Marathon Centennial Park 091

10 comments:

Miranda said...

Åh vettu, det första inlägg jag läste hos dig var det där där du kollapsade!

Men om man ska fokusera på söndag, har du redan tänkt ut tidsmål? Kanske kan ett alternariv vara att köra första hälft i 5min-tempo och försöka köra negativt andra hälften, dvs snabbare?

Anna (Orka mera) said...

Håller tummarna för dig! Det kommer att gå jättebra :)

Staffan said...

Det är klart att du klarar detta Petra!! Jag tvivlar inte alls!! Eftersom det är din första halvmara (?) så tycker jag inte du ska pressa dig mot ett tidsmål utan sikta på att göra ett jämnt och bra lopp och kunna njuta av det och känna dig supernöjd med din bedrift när du korsar mållinjen!!

Lycka till så ser vi fram emot en race report så småningom!

Sofie RW said...

Jag tycker du verkar vara exemplariskt förberedd, och så har du kloka funderingar! Kommer att gå såå bra!

egirl said...

Heja dig! Det kommer att gå jättebra :) Skall tänka på dig och skicka massor av "happy thoughts" åt ditt håll!!
Ser fram emot att höra hur det gått för dig. Har du någon "drömtid" som du siktar på?

Ingmarie said...

Kommer med ihåg det där... Usch. Men DENNA gången kommer det gå(springa) superduperfint!

Anna said...

Det kommer gå kalasbra. Visst kan det kännas läsigt men nu har du ju själv skriver lärt dig en "läxa" och jag är övertygad om att du kommer i mål som en riktig segrare, kör så det ryker Petra!

Petra said...

Miranda - Vad skoj, da har du hangt med har ett tag!:) Ja, siktar pa upplagget "negativ split". Daremot ar jag sa feg att jag inte tors tanka i konkreta siffror. Under tva timmar vore ju trevligt.

Anna Orka Mera - Tack! Alla hallna tummar tas tacksamt emot!

Staffan - Tack for fina ord! Och bra resonemang ocksa - sa tanker jag!

Sofie - Kloka dig. Jag hoppas du har ratt aven denna gang!:0)

egirl - Tack gulliga dig! Ska ta fram de fina orden pa sondag.

Ingmarie - Tack, det kan jag behova. Och nej, inga repriser av den otacka varianten.

Anna - Tack for peppning! Inget ont som inte har nagot gott med sig. Nu vet jag battre och det ar ju tur det!

Anonymous said...

Lycka till!

Petra said...

Marathonjohan - Tack!! Kan behovas:)