Sunday, February 7, 2010

Långpanna i regn: 20 km

Nar det regnar i Sydney sa regnar det verkligen- som det har gjort under helgen. Hela himlen oppnar sig. Lodratt, vagratt och diagonalt. Ett tag var det till och med en slags underifran-effekt eftersom det stankte sa mycket. Helt galet!

I det har vadret blev det tva pass, ett kortare i gar och ett langpass idag. Lopning nar det regnar ar verkligen grymt skont; uppfriskande och befriande, och sa slipper man oroa sig for att fa solsting. Enda nackdelen blev att skvalpandet fran skorna blev lite storande. Men det gjorde inte sa mycket, kanslan att vara ute helt ensam (ja, forrutom sallskap av maken igar alltsa) i det har vadret och ha hela stan for sig sjalv vagde over skvalpandet.

Rundan idag gick mot Randwick, pa utsidan av Randwick race course (hastgaloppbanan), ett varv runt Centennial Park, upp emot Paddington, forbi Foxtel studios och Sydney Football Stadium, hem via utsidan av Moore Park och sa ett avslut runt Redfern. Riktigt bra kansla genom hela rundan upp till 17:de kilometern dar branslet uppenbarligen tog slut och det var bara att springa pa sparlaga den sista biten. Lite jobbigt, har skulle jag nog ha haft en sportsgel eller nagot for att fa i mig kraft, men det ar ju bl.a. sant sana har rundor ar till for, att testa kroppen och se hur den reagerar. Har varit sa dar harligt trott i hela kroppen idag och det motar jag med hemgjord pasta (som jag far aterkomma till senare, riktig succe!).

Jo, en annan bra grej; regnet har gjort ett jattebra jobb och tvattat dojjorna sa nu ar de riktigt rena och fina igen (men star pa torkning saklart).

Distans: 20.10 km
Tid: 1:54:05
Snittempo: 5.40 min/km
Puls: (lamnade pulsbandet hemma)

4 comments:

Anna said...

Kan inte annat ä'n hålla med. Löpning i regn är bland det bästa som finns även om ösregn är lite mindre kul. Bra jobbat i helgen och kul att du fick med maken ut:)

Miranda said...

Upptäckte också "riktigt regn" när jag bodde uppe i närheten av de italienska alperna, Så som det regnade! Herregud! jämfört med svenskt regn var det ju ingenting. Fick mig ett par pass i det också, haha en upplevelse. Men som sagt, både uppfriskande och pannbensbyggande också :)

Frida said...

Om du hade sprungit 1,1 km till så hade det varit halvmara-PB va? Formen är bra?!

Petra said...

Anna - ja visst ar det harligt! Man far sa mycket energi av regnet!

Miranda - haha, kan tanka mig att det regnar ganska sa haftigt dar ocksa! Nar du kommer hit (till Australien) sa kommer du att vara battre forberedd an vad jag var nar jag forst kom hit.

Frida - ja, just det! Vilken koll du har! Vad roligt! Valkommen hit forresten, skoj med en ny lasare. Maste kolla in din blogg ocksa:)