Thursday, June 10, 2010

Torsdagspass

Jag vet inte om det ar det kalla vintervadret, att jag sprungit in mig i Mizuno-skorna eller om det helt enkelt ar fartlekspassen pa sista tiden som ger resultat; det kanns mycket lattare att springa och sa kan jag halla en snabbare fart under en langre tid. Visst, jag forstar logiken ocksa men det ar just det har med disciplinen som ar det svara; jag gillar ju inte att ta ut mig till max utan foredrar ett jamt lugnt tempo. Fast korta, snabba fartokningar ungefar som ikvall ar helt ok ocksa. Under ca 300 meter varje kilometer la jag in nagra moment med snabba ryck langt utanfor komfortzonen och det tycks funka aven for mig.

Aterigen blev det en milrunda i parken utanfor vart hus i sallskap med M. Det kandes jattebra att kunna trycka pa och halla ett bra tempo ratt lange utan att det kandes speciellt anstrangt. Kilometertiderna blev 5.15, 5.13, 5.04, 4.49, 4.58, 5.01, 5.00, 4.57, 5.08 och avslutningsvis 5.28 (sista kilometern kandes jattelangsam). 5.04 som snittempo och en nagot hogre snittpuls: 165 bpm.

I helgen blir det lite smatt och gott inklusive ett langpass pa 20 km - vi far se hur snabbt benen vill springa under den distansen.

6 comments:

Ingmarie said...

Underbart! Alla tre komponenterna spelar säkert in.Hoppas du får en underbar helg!

Petra said...

Tack Ingmarie - ha en jattemysig helg du med!!

Daniel said...

Skönt med pigga ben Petra! Tror dom där tempoökningarna gör stor nytta, våga utmana bara så blir du snabbare och snabbare :)
Ha en fin helg!!!

Unknown said...

Wow! Du är ju grym! Du lär susa på i långpasset :-) Riktigt snyggt!

Unknown said...

Burr vilka regniga bilder jag ska aldrig klaga mer på sommarregn i gamla Svedala.

Det där med fostrande rundor 11 varv på 9km ska jag prova framöver. Tror jag har något liknande om jag springer runt Malmahed. Det är en exercis plats från början av 1900 talet innan militären flyttade till Strängnäs 1921.

Härlig läsning lycka till.

Peace Love och Löparskor //J

Petra said...

Daniel - det ar en harlig kansla nar det gar snabbt och kanns latt! Och visst har du ratt, jag BORDE vaga med! Pa de relativt korta distanserna sa gar det ju jattebra, fast jag vagar helt enkelt inte pa langpassen... Hur som helst - hoppas du fick en trevlig helg!

Magnus - Tack, jo jag ar riktigt nojd med det passet! Fler sana, hoppas jag!

Jesper - Valkommen hit! Skoj med en ny lasare - nu maste jag kolla in din blogg ocksa. Jo, nar det regnar i Sydney da REGNAR det;)! Inget mellanting. 11-rundorna (eller vad det nu blir for nummer) ar extra bra just for fartlekspass tycker jag.