Tuesday, June 22, 2010

The sky is the limit

Sahar mitt uppe i marathonprogrammets fjortonde vecka har jag borjat fundera over hur vardefullt det ar att kunna tanja sina granser. Nu vill jag pasta att jag redan tanjt den forsta gransen genom att registera mig till ett marathon och liksom mentalt borjat satsa pa det. Men sahar mitt uppe i alltihop kanns det ratt bra att kanna att man ocksa gor bevisliga framsteg (aven om jag kanske har den tuffaste biten framfor mig). Hur mycket klarar jag? Hur snabbt kan jag springa och hur langt orkar jag med?

Det har med gransnivan hor nog i hop med hur man presterar for stunden ocksa, just att det kanns roligare nar man gor framsteg och att man pa sa satt kanner sig mer motiverad att prestera battre for att man blir sakrare pa sig sjalv och vad man kan astadkomma. Ja, hur som helst - jag kan bara konstatera att jag gillar att springa fortare nu vilket sager en hel del om hur granserna kan tanjas bara man vill och vagar. Jag hoppas att den har feel good-kanslan haller i sig nar jag borjar kora igenom de riktigt langa langpassen som blir grunden till det ultimata provet den nittonde september.

Igar var det mildistansen som gallde igen, upplagget 2 km uppjogg, 6 km nedjogg och 2 km nedjogg. Uppjoggen kandes seg och langsam aven om jag snabbt kom in i bra fart efter de inledande 2 kilometrarna. Sprang mot Moore Park som renoveras for fullt just nu, man bygger bl.a. en helt ny promenad och cykelvag som ser ut att bli jattefin. Som ett resultat blev det mycket omvagar och jag tvingades hoppas mellan trad och slingriga rotter for att slippa springa ute pa gatan. Val ute fran parken igen var det bara att osa pa aven om det var kolsvart och gatulysena inte gav sa bra sken (skulle ha tagit med mig pannlampan).

Summa summarum: 10 km i snitt 5.16 min/km foljt av tahavningar, stryka och coreovningar i ca 30 minuter.

Christmas 2009 - Pottsville 256

7 comments:

Andréa said...

Du kankse har skrivit det innan - men vad är det för program du följer?

Petra said...

Upplagget ar enligt Szalkais sub-4-program.

Anonymous said...

Petra, kul att se att du är på gång. Jag själv har precis fått till fjärde träningen efter min tredje längre vila på bara tre månader. Inget kul. Hoppas jag slipper bakslag.
Kollade förresten lite noggrannare i mina löplitteraturekällor och konstaterade att jag inte riktigt följt programmet jag tänkt. Styrkebiten fattas liksom. Kom just att tänka på dig och läste ditt inlägg. "tåhävningar, stryka och coreövningar i ca 30 minuter." skriver du. Jag skulle behöva lite tips om vad man kan köra för övningar, helst utan redskap. Du kör alltid i anslutning till träningen. Jag har lästa att det inte alltid är bra. Mig passar det nog att ta styrkan på en vilodag. Kan du inte lägga upp eller bara tipsa om i ett kommentar svar de styrkeprogram du kör och ev någon link.
Tack !

Jesper Scheutz said...

Låter som en toppenrunda i mina små öron =)

När det gäller övningar så hittade jag en bilaga på marathon.se med kroppsviktsövningar. Tyvärr hittar jag den inte nu men kan försöka let på min egen och kopiera och skicka.

Jesper Scheutz said...

Tyvärr hittar inte artikeln men hittade denna sida full med bra övningar för bålstabilitet, ben, rygg mm. http://www.hemovningar.se/

Ingmarie said...

Underbart Petra! Det är en av grejerna som gör löpningen så himla rolig! Du kan ständigt utveckla dig på ett eller annat vis och det finns alltid nya utmaningar att ta sig an. :-)

Petra said...

Laufbloggen - du har sakert ratt angaende fragestallningen hur optimalt det ar att trana styrka i anslutning till loppass. Det ar bara sa svart att hitta tillfallen nar man kan trana. Det blir ju enklast i anslutning till nar man redan sprungit nar man redan ar ombytt och svettig:)

Jag kan gora ett eget inlagg om mina stykeovningar! Lycka till med din egen traning!

Jesper - tack for lanken - ska kika pa den!

Ingmarie - Ja visst ar utmaningar till for att ta sig an! Jag kanner hela tiden att "kan han/hon sa kan val jag ocksa!" Just do it!