Monday, June 14, 2010

Off topic: Mycket Australia, lite löpning

...Sa gar jargongen idag. Jo, vi har ju firat drottningens fodelsedag ocksa. Trots att Australien har varit ett oberoende land i over 90 ar sa ar drottningen fortfarande har och styr ibland. Markligt. Men den kungliga fodelsedagen har faktiskt inneburit ledighet idag - sovmorgon, fetfrukost med toast, scrambled eggs, bacon, spenat & grillade tomater, tidningslasning i evighet och vila av trotta ben - sa vi klagar absolut inte!

Dessutom blev det bl.a. ett besok pa New Balance-outleten i Waterloo som hade manga fina klader till smapriser. Maken handlade ett par nya lopardojjor, sjalv kom jag hem med tva par knalanga tights, en fin vintrig orange loptroja som jag ska ha nu under de kallare manaderna och ett par kompressionsstrumpor som klammer at rejalt. Toppkansla! Bildbevis kommer!! Nu blir det film i form av Michael Sheen och The Damned United. Ironiskt nog blev det en brittisk fotbollsfilm nu mitt uppe i drottningens fodelsedag, vm-yran och Australiens feta forlust mot Tyskland. Det sistnamnda ar inte sa populart att namna idag.

Tva Australienikoner i bild - en kookaburra framfor Sydneys operahus.
Day Out 183

...och en svensk...
Day Out 163

4 comments:

Daniel said...

Asså det är så den där fågeln ser ut. Kommer ihåg att vi fick sjunga i kanon om den där lilla figuren i skolan. Dryg låt! ;)
kookaburra sits in the old gum tree.......

Ingmarie said...

Åh vad jag skulle vilja vara där du är nu! :-) Vet inte om jag sagt det men jag var i Australien när de firade "200 årsjubileum".(Man kan ju tycka det är lite konstigt förstås med tanke på att Aborginerna bott där långt mycket längre...) Det var(är) dessutom min födelsedag så det var en fest som hette duga! ;-)

Jesper Scheutz said...

Låter som en fantastisk frukost och lite shopping på det. Tvärt mot Ingmarie kan jag inte tänka mig Australien, jag är så paniskt rädd för ormar och min hustru Jessica för spindlar. Så du hör ju =)

När det gäller träningsmål så har jag just nu fokus på att gå ner i vikt. Jag har cirka 8 kilo kvar innan min coach vågar släppa ut mig på löpträning. Så jag går och går och tränar gym. Mitt stora mål är NY marathon 2012 men innan dess ska jag hinna med både mil lopp och halvmaror =)

Peace Love och Löparskor //J

Petra said...

Daniel - samma har, vi fick ocksa sjunga den laten i skolan!:) Konstigt att det inte skapade mer motstand att komma hit:) Nej, ingen bra lat! Men fageln ar hemskt sot, ska man doma av kroppshyddan ser den ut att leva och ata bra!

Ingmarie - Du vill nog vara har i januari-februari nagon gang om jag kanner dig ratt! (det gor jag ju iof inte men det kanns som vi kanner varann lite i alla fall:) NU ar det ju ratt sa kallt har. Men ormfritt dock:) Jo, du har helt ratt ang. historiebiten, landet ar ju inte mer an drygt 200 ar sedan de forsta vasterlanningarna kom hit (fastan egentligen mycket aldre an sa).

Jesper - Nu ar det ormfri sasong! Skamt asiod sa ar jag ocksa jatteradd for ormar (darav anledningen till att vi bor inne i stan). Under mina 5,5 ar har sa har jag aldrig sett nagon orm sa de ar anda valdigt sallsynta. Men jag bor kanske namna att jag aldrig skulle ge mig ut och talta tex och undviker att ga i hogt gras och allmanna "vilda" stallen.:) Japp, jag ar en mespropp.

Hoppas det gar bra med dina traningsmal! Bra kampat.