Sunday, June 13, 2010

Medioker långpanna

Efter 32 km lopning den har veckan - tisdag, torsdag och igar - stod ett langpass pa onskelistan for att runda av veckan. Jag skolkade ju fran langpasset forra veckan och kande att det var dags att atergalda det snart. Idag var det dags. Trots ett perfekt lopvader egentligen - svala +10C, klarbla himmel och vindstilla - tog det lang tid att komma i gang. Benen ville inte riktigt och fastan jag var iford hellanga tigts, hellang funktionell troja och mossa tog det ocksa evigheter innan jag kande mig varm (som exil-norrlanning later ju den bekannelsen extra mesig...).

Startade tidigt, kom ivag nagon gang vid halv nio-blecket for att slippa den varsta trangseln i parken. Sondagar i Centennial Park ar alltid smockfyllda med barnfamiljer som upptar lopfilen, idag var inget undantag. Hur jag an forsokte gick det bara inte att oka tempot - benen var trotta och ville inte ga i snabbtempo. Ju langre in i passet jag kom desto segare gick det att lyfta benen och kilometertiderna bara dalade i hastighet. Ingen harlig kansla. Val hemma blev det en lang dusch och en kalldusch av benen, sedan raka vagen till frukost nummer tva foljt av en 2 timmar lang siesta. Imorgon firar vi drottningens fodelsedag har i Australien sa det ar saledes en ledig dag - harligt!

Dagens pass i siffror...
Distans: 20 km
Tid: 1:52:58
Snittempo: 5:39 min/km
Snittpuls/maxpuls: 155/169 bpm

3 comments:

Daniel said...

Det viktigaste med långpannorna är att du är ute tiden, hastigheten är ju mindre viktig så misströsta inte om benen känns sega när du springer långt. Ta det lugnt bara, det ger bra träning ändå! :)
Fast detta vet du nog redan ;)
Härligt med ledig dag!!!

Unknown said...

I like! Jag håller med Daniel - att du är ute var det viktiga och du vek inte ner dig! DET är det jag tycker du ska t amed dig, för det är det som ger själen en kick. I alla fall i min själ :-) Snyggt jobbat!

Petra said...

Daniel - visst ar det sa! Man blir bara sa besviken nar man inte kan just for stunden...

Magnus - jo, det ar ju som Boye sager att det ar resan som ar modan vard. Fast mitt uppe i allting maste man nog paminna sig om det ocksa. Det ar hemskt latt att misstrosta nar det gar segt. Tack for peppningen!