Tuesday, January 12, 2010

Runner's Biscuits

Sissodar, nu har jag provat pa den forsta satsen mueslikakor eller runner's biscuits som vi lika garna kan kalla dem. De blev superlyckade. Var lite orolig att de bara skulle falla ihop och bli kaksmulor men de haller faktiskt ihop. Jag vet inte om dessa skulle kunna funka som naring under loprundan (kanske lite for klumpiga att ha med sig?) men definitivt omedelbart efter rundan, det var ju lite det jag var ute efter. Harnast vill jag testa Mikkan's forslag pa Bumsbollar - aterigen, snabbt OCH frestande gillas skarpt.

Muesli biscuits 005

Har ar receptet -

7 dl havregryn
3/4 dl linfro
3/4 dl sesamfro
3/4 dl solrosfro
1 dl hackade mandlar
5 msk olivolja
3/4 dl vatten
1 msk socker
4 msk honung
2 tsk ingefara
2 tsk kardemumma
1 dl russin

Det basta ar om man anvander en form med fardiga former i som den har tex. Packa ihop kakorna kompakt i formen (tror det ar ganska viktigt sa att de haller ihop). Gradda i 12 minuter i 220C.

Scones har jag ocksa bakat - de blev dessvarre som ammunition!

4 comments:

Daniel said...

Oj oj oj!! Dom där måste jag testa! Tack för tipset!

Anna said...

De ser ju helläckra ut och måste testas vid väl valt tillfälle. Synd att sconesen blev så hårda. Men tusen tack för tipset.

Löpning & Livet said...

Ser goda ut!!

Petra said...

Daniel - ja, absolut - testa!! De ar mer halsosamma an som "godisfika" om du forstar vad jag menar. Men det var ju sa jag ville ha dem. Vill man ha riktigt snaskigt fikabrod sa bor man kopa en kartong munkar aller nagot annat hemskt:)

Anna - yes, testa! Och jag tror du, om nagon, kommer att gilla dem. Det ar ju nastan inget socker i mina men du kan ju byta bort sockret helt och tillsatta mer honung?

Andrea - de var faktiskt perfekta! Precis som jag ville ha dem.