Sunday, January 10, 2010

Bästa helgaktiviteterna: löpning & cykel

Hade garna snoozat nagon timme eller tva nar klockan ringde kl. 6.30 imorse. Men pa agendan stod ett langre pass, och eftersom det skulle bli en stekhetdag var det bast att kliva upp tidigt for att utnyttja svalaste tiden pa dagen. Fick i mig en skal muesli och youghurt och tva stora glas vatten sedan pa med vattenbaltet som var laddat med fyra flaskor. Utgick ifran den "vanliga" terrangen med forlangningen som jag hittat, dvs runt utsidan av Moore Park och sedan vika av mot Centennial Park som rundades tva ganger. Hemfarden gick i exakt samma rutt fast med ett avslut pa tva vandor runt utsidan av Redfern park/rugby arena. 17.5 km senare var jag hemma pa tiden 1:35:49 vilket ger ettt snittempo pa 5.35 min/km samt en snittpuls pa 156 bpm. Benen och kroppen kandes pigga under hela vandan (fast nu sahar i efterhand kanns de som vedklumpar). Tror det ar bra att bygga upp langpassen succesivt sa att jag lar mig att halla hela strackan ut.

Annars har jag cyklat ocksa. 24 km i bra fart men det kandes ju inte alls lika jobbigt for benen. Nu blir det en stor skal glass sedan ska vi till operahuset och kolla pa ballett.

Pa med cykelhandskarna och sa klockan sa klart.
Cykling 017

Bara ben pa min Discovery hybrid som ar ett slags mellanting mellan en mountainbike och en vanlig vardagscykel. Man far trampa pa som tusan for att komma upp i nagon bra hastighet. Bra for benen - daligt for tavlarnerverna.
Cykling 019

Mr M, basta sallskapet. Alltid steget fore. Har i Centennial Park.
Cykling 021

7 comments:

Janne said...

Det var ju bara lite över vilopuls det där... ;)
Ser skönt ut det där. Snöfritt och en snygg klocka också...

egirl said...

Åh vad härligt det låter! Känner igen det där att komma upp och ut innan värmen slår till på allvar sen jag bodde i Spanien - körde mycket cykling och powerwalk på den tiden längs med havet & i bergen. Hoppas baletten var bra :)

Petra said...

Janne - vilopuls, jo, tjena! :)

Egirl - Visst ar det harligt att kunna utnytta morgonen pa ett sant satt! Nu blir jag nyfiken - vart i Spanien bodde du?

egirl said...

Verkligen härligt - det är friskt och fräscht i luften men man känner att värmen är på väg =)

Jag jobbade som reseledare och på hotell under flera år på olika platser i Spanien: på Mallorca (SantaPonsa), utanför Malaga, i Valencia och i Santiago De Compostela i nordvästra Spanien. Underbara platser allihopa - på olika sätt :) Flyttade tillbaka till Sverige "på riktigt" våren 2007 och känner mig nöjd med det. Förutom nu när vi har snö och is... Men vad skall man göra, familjen, vännerna och kärleken finns ju här så man får värma sig på dem ;)

Hur kom det sig att ni hamnade i Sydney?

Petra said...

Egirl - vad skoj! Barcelona och Madrid ar nagra av mina favoritstader. Tyvar lar det nog droja innan vi kan aka till Spanien igen:(

Vi hamnade i Sydney for att vi trottnade pa kylan och morkret i Europa. Min man sokte och fick ett jobb har och vi bestamde oss for att testa helt enkelt ("funkar det inte sa flyttar vi hem ungefar"). Men vi trivs jattebra och alskar Sydney! Fast det ar HIMLA langt hem:(

egirl said...

Ja Barcelona är verkligen en fantastisk stad - har varit där många gånger :)

Sol & värme är det bästa som finns - förstår verkligen ert val! Häftigt att dra till andra sidan jorden bara så där och få allting att funka och trivas - kul!:) Men det är verkligen långt bort. Förstår att hemlängtan kan sätta in ibland...

Petra said...

Egirl - ja, verkligen! Tack o lov for email, 3G och snabbt internet!