Wednesday, January 27, 2010

Australia day & nya löprundor

Distansen fagelvagen fran var lagenhet i Sydney till Bronte Beach (en av stranderna i narheten till Bondi), ligger pa dryga 5 km. Tar man istallet en loprunda igenom Centennial Park, forbi Queen's Park, langs med den trakiga, langa uppforsbacken Darley Road som sedan blir McPherson Road, forbi korsningen som pekar ut Bondi Beach, Tamarama Beach, Coogee Beach, och Clovelly, och nedfor den dar branta backen som sedan tar en till....Aaaaahhh - ett gigantiskt oppet blatt hav, ar man plotsligt vid Bronte Beach pa mindre an en timme (eller 10.5 km). Knappast ett langpass i den bemarkelsen men ratt coolt att kunna ta sig till en av varldens vackraste strander pa springande fot fran vart hem. Gardagens pass blev en bra borjan pa en ny rutt som jag nu kommer att borja kora mer av pa helgerna vid langpass - dit och hem blir ju en fin stracka.

Min planering for Australia Day gick lite overstyr nar vadret bestamde sig for att ta en helomvandning. Det gick fran en prognos pa mulet, duggregn och lattsamma +22C till klarbla himmel, gassande sol och gissningsvis en bra bit over +30C. Just denna dag ringde klockan vid sju-snaret och eftersom det da var mulet tankte jag att jag lika garna kunde ligga kvar och snooza ett tag till. Sagt och gjort. Vid nio-tiden vaknade jag igen och konstaterade att det nu var klarbla himmel, vindstilla och det sag... typiskt varmt ut. Tanken var att springa till Bondi eller Bronte, mota upp M. dar, som skulle ta sig dit pa hojen, hoppa i havet och sedan ata brakfrukost pa ett cafe i narheten, och sedan springa tillbaks.

Ditvagen gick galant, sprang med en karta i fickan eftersom jag har vardelost lokalsinne och aldrig gjort den har rutten tidigare. Det visade sig vara bade enklare och mycket snabbare an vad jag hade trott. Hade laddat med 4 flaskor vatten och en sportsgel. Vattnet gick at, men val framme i Bronte sa kandes sportsgelen inte speciellt nodvandig, dessutom lockade det bla vattnet sa det var bara att kasta sig i vagorna och svalka av sig. En stadig brunch pa det; aggrora, spenat, rokt lax, riccotta-ost pa toast & bonor blev den perfekta energipafyllningen. Strandremsan var packad med tusentals glada australienare som var ute och firade nationaldagen och sa langt ogat kunde na sag man den australiensiska union jack-flaggan i nagon form. Nagon hemrunda pa lopande fot blev det inte, istallet hoppade jag pa hojen med M hem eftersom det vid har laget var sa varmt att man knappt kunde rora sig utan att bryta ut i svettattack.

For mig blev det har det perfekta sattet att fira Australia Day och lopningens dag. Pa det har sattet har jag nu 'hittat' en ny favoritloprunda som innebar massor av tunga backar avrundat med ett dopp i havet. Och sist men inte minst - sent omsider - far man val saga grattis till Ingmarie som fyllde ar denna dag! (och jo, jag tror banne mig att fyrverkerierna var for dig, Ingmarie!!)

3 comments:

Ingmarie said...

Åh, TACK! Här är det så mycket vinter det bara kan bli tror jag. Snön ligger i drivor och det kommer bara mer och mer och mer. Tror det är dax att emigrera...

Janne said...

Håller med Ingmarie, oddsen är stora att jag sitter på samma flyg som henne på väg till dina trakter snart... :)
Härligt att du var med oss på Löpningens dag.

Petra said...

Ingmarie - Aj, kommer det ANNU MER sno?! Helt makalost... nar ska det sluta?? Ja, i sana fall tycker jag du gor helt ratt i att emigrera!

Janne - Sa bra, da blir vi flera svenskar pa denna o! Och sjalvklart att jag var med och firade lopningens dag! Aven om jag fick springa sjalv sa var det viktigt att vara med!