Thursday, September 30, 2010

Spark i baken, jobb, musik & att lalla

Sa dar, nu sparkar vi igang den har dammiga bloggen som har legat i vilolage ett bra tag nu. Den senaste veckan har det varit valdigt mycket jobb, det ar en systemuppgradering som tar evigheter att testa och det kraver sa klart sin fokus med langa timmar framfor pcn. Mitt jobb ar i vanliga fall ratt valstrukturerat och gar att planera ratt bra men ibland kommer man in i sana har projekttoppar dar allt ska handa samtidigt, helst ska allt vara levererat igar, och helst borde man ocksa klona sig sa man kunde vara pa flera stallen samtidigt - ja, ni fattar, det ar sakert inget unikt med det har...

Jobbkaoset har egentligen passat ratt bra ihop med traningsaterhamtningen efter marathon. Den senaste veckan har jag fatt ihop 3 lugna loprundor dar jag verkligen har kort superlugnt. Att bara springa for njutningens skull och inte ha nagot narliggande lopp i sikte ar inte fel det heller. Tids nog kommer nasta utmaning och da vill jag vara taggad och kanna att jag ar riktigt sugen och har behov for det. Men det ar himla skont att ha det har "lallandet" nar man bara springer for att man langtar efter det och for att kroppen skriker efter traning.

I gar blev det en milrunda i kvallssolen. Jag hade min iPod nano som spelade fin musik i oronen - borjar blir riktigt stormfortjust i att springa med musik, samtidigt undrar jag hur bra det egentligen ar att bli FOR van musik nar man springer inne i stan. Det ar sa mycket man maste halla koll pa och det hander ratt ofta att man blir omkord av snabba cyklister i snava kurvor eller att bilisterna inte stannar for gron gubbe. Med musik i oronen tappar man ju ratt mycket koll pa sin omgivning. Ibland kan jag nastan komma in i ett dromlikt tillstand nar jag gar pa autopilot och bara hor musiken som pumpar, lite som att kolla pa film.

Spellistan som gar pa repeat (fran marathon) kan gora mig riktigt nostalgisk ibland. Nar det galler langpassen lite langre framover ska jag se till att ha riktigt bra spellistor som driver steget framat och infriar den dar kanslan av att man kan halla pa hur lange som helst. Lange leve musiken!

Nyaste lekkamraten: iPod Nano med multitouch display
Ipod Nano

6 comments:

Fit-Eva said...

Men GUUUD vad liten den är - perfekt för löpare som inte vill ha för mycket att "kånka på"!
Håller med om att musik är underbart. Men ibland skippar jag det för att kunna lyssna mer på kroppen OCH höra omgivningen...
Lycka till med spellistorna!

Anna said...

Jag lyssnar ofta på musik, radio eller diverse dokumentärer. Vid intervaller är det extra peppande och vid de längre passen funkar en dok perfekt.

Unknown said...

Snygg Nano!!! Jag kör ofta musik, men har ibland varit nära hjärtattack pga att jag inte hört omgivningen :-)

Petra said...

Fit-Eva - den vager verkligen ingenting. Man marker inte ens att man har den fastklamd i toppen. Annars har jag lite svart med "stormoment" nar jag springer.

Anna - eller hur! Multitasking!

Magnus - :) precis, man bor nog vara lite mer alert nar man har oronsnackorna!

Ingmarie said...

Ditt jobb låter precis som min sambos. När de har uppdateringar bor han i och vid datorn. ;-) Skönt att du är igång och softa med gott samvete så länge du behöver. Suget kommer snart igen. :-)

Petra said...

Ingmarie - :)