Wednesday, August 18, 2010

Jag kan springa, jag är inte rädd

Distanstoppar den har veckan - 5 pass pa ca 65-70 km ar det tankt - sa mycket veckodistans har jag aldrig klockat och jag hoppas att benen fortsatter hanga med och inte protesterar. Men jag kanner mig pa hugget och har inte det minsta ont nagonstans sa jag ger tummen upp och fortsatter kora pa enligt planen. Langpass blir det igen pa sondag. Igar sprang jag 9 km med lite backinslag. Inte helt ovantat var jag lite stel i benen efter langpasset i sondags men det mjuknades upp ratt snart. Kande mig stark i uppforsbacken och i utforslutningen var det bara att trycka pa.

Har kollat lite pa den nya banstrackningen for Sydney marathon. Det hjalper otroligt mycket att kunna visualisera strackan och tanka sig in i loppet i forvag. Det ser riktigt bra ut - en flack bana gor den lite mindre skrackinjagande och med den hogsta stigninen pa ca 20 meter i borjan pa loppet tror jag att det har kan bli riktigt bra. Mellan 12'e och 30'de km ar det i princip oforandrad flack banprofil, sedan kommer en latt utforslopa och efter det ar man i princip "hemma". Easy peacy. 4 veckor kvar pa sondag. Jag kan springa, jag ar inte radd.

8 comments:

Jesper Scheutz said...

Låter som en tjej med koll =) Jag är lika dan. Har tom en gång för länge sedan typ när hjälmaren brann cyklat en halvmara bara för att ha koll på läget. Minns inte om jag tyckte det hjälpte just denna gång.

Men tycker i allmänhet att det är skönt att förbereda sig så gott det går inför tävling. Ger en inre ro på något sätt. Sen är det där med bajjamajor... måste bara gå på toa innan .... likadant på bio också =D

anneliten said...

Inga backar? Jag kommer nästa år!

Daniel said...

Ser bra ut Petra!!! Härligt att kroppen är med dig också! Lyssna ordentligt på den nu sista tiden också så kommer det gå bra. Känns det för tufft med veckomängden så ta bort något pass istället för att chansa.
Som mäster Szalkai brukar skriva i sina program...

"Inget pass är viktigare än kontinuiteten i träningen"

Jag har detta ofta i bakhuvudet och tror det har hjälp mig att hålla mig skadefri. Håller tummarna nu sista veckorna och hejar på dig! :)

Lisette said...

Vilken supervecka du verkar få till. Grymt bra!
Även om bansträckningen är flack tror jag att den är betydligt backigare än Stockholm Marathon, så nästa år kommer du att glida runt Stockholms gator.
Kom ihåg att ta med lite toapapper ifall du behöver använda bajamajorna, det var slut överallt när jag var in på dem och jag använde ju 5 st förra året på Sydney Marathon. Hihi!
Du kommer att rocka på Sydney Marathon!

LOPARJANNE said...

Hoppas att allt håller ihop nu, så kommer du att vara bra förberedd inför Sydney marathon. Låter som något man skulle kunna tänka sig att ställa upp i.

Petra said...

Jesper - ja, vissa saker kan planeras och andra saker far helt enkelt lamnas till slumpen. Men jag tycker det hjalper oerhort om man 'vet' vart man ar i loppet redan innan och pa sa satt mentalt kan planera for eventuella svarigheter.

Anneliten - later som en ytterst bra tanke! Smid vidare pa den planen;)

Daniel - ja, precis, jag 'hoppade' ett pass igar som jag tror inte skulle ge sa mycket (var alldeles for trott och blev utbjuden pa middag av maken istallet! Precis vad jag behovde!). 4 veckopass istallet for 5 kan knappast gora nagon skillnad.

Lisette - jag tror att banstrackningen ar helt annorlunda i ar. Om man tittar pa hur den sag ut ifjol, nar du sprang, sa var det hemskt backigt. I ar verkar banan vara lite battre... (atminstone hoppas jag det men vi far val se...), men visst kommer jag att vara beredd pa att det blir tufft! Tack for tipset med toapapper - ska absolut tanka pa det! Man kan inte lita pa aussie arrangorerna:) minns ocksa att du skrev om sportsgelen som var helt slut. Kommer att satsa pa att ta med mig egen GU-gel som verkar funka med min mage.

Loparjanne - sager som till Anneliten - kom hit och spring! Sa ses vi pa startlinjen 2011 kanske? :) Jag lovar att det blir mycket sol och ett roligt aventyr!

Ingmarie said...

Jag kommer gärna även om jag inte kutar! Jag kommer gärna redan i år. Jul och nyår down under hade inte varit fel... Har ju gjort det en gång innan faktiskt!:kanske finns det nyårlopp?

Petra said...

Ah Ingmarie - det skulle vara jattekul! Och klart det finns lopp runt jul och nyar ocksa! Ska kolla upp var exakt annars finns det mesta pa australiens motsvarighet till "Funbeat" - ser att det finns ett lopp pa nyarsdagen "Beyond the black stump", 16 el. 33 km.

http://www.coolrunning.com.au/
http://www.coolrunning.com.au/fatass/hq/index.php?title=Beyond_The_Black_Stump#Date.2FTime_of_next_run